Osso buco er en italiensk gryterett som lages av kalveskanker. Kalveskankene får kose seg i en grønnsaksblanding tilsatt vin, kraft og urter til det nydelige kalvekjøttet slipper benet og benmargen smelter sammen med resten av gryta og lager en deilig rund og fyldig smak.

Som tilbehør serverer jeg potetmos (eller risotto) og gremolata. Gremolata er en blanding av persille, hvitløk og finrevet sitronskall som skal strøs over kalveskanken rett før servering og gir det hele et friskt og syrlig løft.

Dette er enkel, rustikk og smakfull gjestemat som jeg ofte serverer når jeg har gjester og ikke har lyst eller anledning til å bruke så mye tid på kjøkkenet. Osso buco tar ikke så lang tid å forberede, men trenger litt tid i ovnen, men da kan jo du finne på noe helt annet helt andre ting som for eksempel å tyvstarte litt på vinen og småprate litt med gjestene dine. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

OSSO BUCO

1800 g kalveskanker (ca.)
4 ss hvetemel

POTETMOS & GREMOLATA

6 porsjoner poteter (melne)
75 g smør (ca.)

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste