På hektiske dager tyr jeg gjerne til kjappe og enkle pastaretter, og da smiler også junior på 7 år ekstra bredt - for han er kjempeglad i pasta. Denne pastaretten er er en av mine hverdagsfavoritter. En av hovedingrediensene i den smaksrike sausen er ricotta, som er en italiensk ferskost som tradisjonelt er fremstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Sammen med spinat, tomater og pasta blir dette en skikkelig høydare! Klikk deg inn på YouTube-kanalen min for å se hvordan jeg gjør det i praksis.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g spagetti , kokt etter anvisningen på pakken
nøytral olje
1 liten rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
250 g spinat , renset og vasket
250 g ricotta
1/2-1 dl vann , av pastavannet eller melk/fløte
10-12 småtomater , delt i to
muskatnøtt , revet
salt og nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, men ta vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Bruk en dyp panne eller vid gryte og fres rødløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Rens spinaten og plukk vekk tykke stilker og stygge blader. Skyll godt og rist av mesteparten av vannet. Grovhakk spinaten og ha den i gryta sammen med løken. Tilsett eventuelt litt mer olje og la spinaten surre under omrøring, til den så vidt faller sammen.

Rør sammen ricotta og litt av pastavannet til du får en jevn blanding, og vend det sammen med grønnsakene. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Tilsett tomatene og la sausen stå å putre et par minutter, til tomatene er gjennomvarme.

Server pastaen med en raus øse med spinat- og ricottasaus, eller bland sammen pasta og saus, om du heller foretrekker det. Gi retten et par drag med pepperkverna, drypp litt av din beste olivenolje over og server gjerne godt brød som tilbehør, for eksempel eltefritt firekornsbrød eller eltefri loff (oppskrifter og fremgangsmåter finnes også på YouTube-kanalen min).

Pasta med ricotta, spinat og tomat

VELBEKOMME!

Liker du filmene jeg lager? Jeg vil gjerne høre hva du synes. Har du forslag til hva jeg kan lage neste gang? Klikk deg gjerne inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne ser veldig fristende ut og jeg skal ta den med som tips til å lage som lunsj på Fontenehuset Hønefoss en gang.
    Har du tips til hvor mange ganger vi burde gange opp når vi skal lage til 20 personer? Det er da altså lunsj porsjoner, ikke middag.

    Mvh Charlotte

    1. Jeg har ikke prøvd det selv, men har sett i kommentarfeltet at flere lesere har brukt det med hell. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste