I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og litt spicy nudelsuppe, med roastbiff, gulrot, spinat og vårløk. Dette er ypperlig hverdags-, helge- og gjestemat, som står på bordet på under en halvtime. Noe å tenke på til helga eller i neste uke, kanskje?

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPE & NUDLER

1 rødløk , grovt hakket
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 bit ingefær (tommelstørrelse), i skiver
1 liter kjøttkraft
2 ss østerssaus
1 ss srirachasaus , smak til
1 ss limesaft , smak til
1 ss sukker , smak til
200 g nudler

SALAT & TILBEHØR

1 stor gulrot eller to små, i tynne strimler
50-75 g babyspinat
50-75 g bønnespirer
2 vårløk , finsnittet
1 ss sesamolje
2 ts soyasaus
2 ts limesaft
2 ts sukker
200 g roastbiff , i tynne skiver
sesamfrø . ristet
srirachasaus
frisk koriander (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skrell og skjær opp grønnsakene til suppen som angitt, slik at du har alt klart. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank om myk. La hvitløken surre med de siste par minuttene. Tilsett kjøttkraft (eventuelt utblandet fond/buljong), ingefær og østerssaus. Gi det hele et oppkok og la suppen stå å småkoke i 5-10 minutter. Smak til med srirachasaus, limesaft og sukker, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Suppen skal helst være litt hot, men det er jo smak og behag. Sil suppen og hold den varm.

Mens suppen koker lager du salaten. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og lag tynne strimler av gulroten. Ha gulrotstrimlene i en bolle sammen med babyspinat, vårløk og bønnespirer. Rør sammen sesamolje, soyasaus, limesaft og sukker, til alt er godt blandet og sukkeret er oppløst. Hell dressingen over salaten og vend sammen.

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Du kan benytte nudler etter smak og behag, eller hva du har tilgjengelig.

Ha nudler, salat og roastbiff i en suppebolle, og hell den rykende varme suppen over. Nytes umiddelbart, med ristede sesamfrø, koriander og srirachasaus over.

NUDELSUPPE MED ROASTBIFF

TIPS

  • Suppen og dressingen kan gjerne lages flere dager før den skal serveres, men salaten bør lages umiddelbart før servering.
  • Bytt gjerne ut roastbiff med kylling eller annet kjøtt. Bruk gjerne rester i denne suppen, hvis du har.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Laget denne i går, kjapp og deilig søndagsrett:-)veldig gode smaker! Jeg droppet kjøttet slik at alle kunne spise veganretten.

  2. TUSEN TAKK!
    Akkurat den sausen/dressingen har jeg smakt på og elsket i årevis og stadig lurt på hvordan man lager.
    Plutselig, etter å ha laget denne retten igår innså jeg at du nettopp hadde lært meg hvordan. Hjertelig takk!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste