Er du på utkikk etter en enkel og smakfull dessert til førjuls- og juleselskapene, hvor det meste kan forberedes på forhånd? Jeg har svaret: minipavlova! Fyll dem gjerne med bringebærkrem og julerøde bær. Bærene og granateplekjernene tilfører en deilig, syrlig smak som passer så godt sammen med den søte og crispy marengsbunnen. Marengsbunnene kan gjerne gjøres klar flere dager i forkant, og kjapt fylles rett før servering.

Ingredienser

MARENGS

4 eggehviter
1 klype salt
225 g sukker (gjerne finkornet)
2 ts potetmel eller maisenna
1 ts bringebæreddik eller hvitvinseddik

BRINGEBÆRKREM

3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang , frøene
3 ss bringebærsyltetøy

TOPPING & DEKOR

100 g bringebær
100 g rips
1 granateple , kjernene
skogsyre eller mynte/rosmarin/sitronmelisse
melisdryss

SLIK GJØR DU

Minipavlova med bringebærkrem

MARENGS

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehviter og salt til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett omtrent halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter. Tilsett eddik og rør sammen, og vend deretter forsiktig inn siktet potetmelet med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at potetmelet skal blandes inn i marengsen.

Finn frem et bakepapirkledd bakebrett. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose, klipp et ganske stort hull og sprøyt ut 6 «dotter» som er ca. 8 cm i diameter og ca. 4 cm høye. Bruk gjerne en teskje til å forme marengsen. Sett minipavlovaene i stekeovnen, senk varmen umiddelbart til 100 grader (fortsatt varmluft) og stek dem i ca. 1 time. Skru av ovnen og la dem stå i stekeovnen (med døren på gløtt) til marengsen er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før de skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsen og oppbevar den tørt frem til den skal serveres.

Dersom du får litt marengsrøre til overs kan du sprøyte ut små pikekyss.

BRINGEBÆRKREM

Ha kremfløten og frøene fra vaniljestangen i en ren bolle og visp til en myk krem. Ha i bringebærsyltetøy og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i kremen. Den kan gjerne være litt marmorert. Ha gjerne kremen i en sprøytepose, så blir den lettere å fordele på pavlovaene. Bringebærkremen kan gjerne lages tidligere på dagen og oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

SERVERING

Pavlova bør fylles rett før servering. Lag en liten fordypning midt på minipavlovaene mens de ligger på desserttallerkenen (bruk for eksempel baksiden av en skje). Sprøyt bringebærkremen i fordypningen (eller bruk en skje) og ha på friske bringebær, rips, granateplekjerner (eller andre syrlige bær) og gjerne små pikekyss hvis du har. Gi det hele et lite dryss med melis, og dekorer gjerne med skogsyreblader eller mynte/sitronmelisse/rosmarin – og nyyyt!

Minipavlova med bringebærkrem

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste