Lammekjøtt er ikke bare forbeholdt fårikål og lammestek. Det er også godt egnet i suppe, for eksempel sammen med linser, tomater og ymse krydder. Det var Trude som tipset meg om denne suppen i dette innlegget, og det viste seg å være et meget godt og velsmakende tips. Kjempegod høstsuppe til både hverdags og fest!
Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

300-400 g benfritt lammekjøtt , i strimler
1/2-1 ts spisskummin
salt og pepper
1 løk , finhakket
1 rød paprika , i strimler
2 fedd hvitløk , finhakket
20 g frisk ingefær (ca.), revet
1 ts chilipasta (sambal oelek)
1 boks hermetiske tomater
1 l vann (ca.)
4 dl grønne linser , ferdig oppbløtt (ca 2 dl tørre linser)
4 ss koriander (ca.) finhakket
4 ss mynte (ca.) finhakket

SLIK GJØR DU

Krydre lammekjøttet med spisskummen, salt og pepper og la kjøttet trekke i ca 20-30 minutter.

Mens kjøttet trekker lager du suppen: Fres løk og paprika i litt smør eller olje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chilipasta og la den frese med noen sekunder og tilsett tomater, vann og oppbløtte linser (se anvisningen på pakken). La suppen småkoke i ca 30 minutter, til linsene er ferdigkokt.

Stek det krydrede lammekjøttet raskt i varm panne tilsatt smør eller olje. Når linsene er ferdigkokt tilsetter du kjøttet og de friske urtene. Dersom du benytter ferdigkokte linser kan du tilsette dem nå. La det hele stå å trekke et par minutter, og server!

Takk til Trude for godt tips, og takk til MatPrat for god oppskrift!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nok en suppe som ser veldig god ut. Ser du benytter grønne linser i denne suppen. Jeg tenkte jeg skulle prøve “bønne- og linsesuppe med kylling og chorizo”, er det grønne linser du benytter i den også?

  2. Veldig god suppe, fin måte å bruke lammet litt annerledes på.

    Nok en gang: takk for inspirerende blogg!

  3. Heisann! 🙂

    Kjempebra blogg! Har du gjeve ut eigen kokebok? I så fall vert det eit må-ha for mitt vedkomande! 🙂

    Berre lurte på om du trur det hadde funka å erstatta noko av væska i suppa over med raudvin, evt nokre ss balsamicoeddik? På førehand,- takk for svar!

    1. Det er nok ikke noen kokebok på gang enda, men hva vet hva fremtiden bringer?

      Du kan selvsagt erstatte suppen med både rødvin og/eller balsamicoeddik. Smak deg frem! Lykke til!

Leave a Reply to Renate Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste