Dette er sunn fastfood med mange og gode smaker. Er du kjapp på labben er maten klar på under 15 minutter. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
600-800 g | laksefilet , i porsjonsstykker |
olivenolje | |
salt og pepper | |
1 bunt | asparges (eller aspargesbønner) |
6-8 | cherrytomater , delt i to |
1/2 porsjon | basilikumpesto |
pasta |
SLIK GJØR DU
Lag pestoen etter oppskriften. Spe med olivenolje til du får ønsket konsistens. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Pesto er holdbar et par dager i kjøleskapet, og i tillegg til at det smaker godt til ulike middagsretter er pesto også godt å ha i lunsjboksen.
Kok opp en stor kasserolle med saltet vann og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du også her.
Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Stek/grill de halve tomatene sammen med fisken, til de blir gjennomvarme.
Det er ikke akkurat aspargessesong nå, men denne bunten fanget blikket mitt under en handletur og fikk være med hjem. Skjær eller knekk av aspargesen der den slipper naturlig. Kok aspargesen i saltet vann (gjerne tilsatt litt sukker) i et par minutter, til den er passe mør. Hell umiddelbart av kokevannet.
Server laksen sammen med pasta, asparges og tomater, og topp det hele med en raus klatt med basilikumpesto.
Enjoy!
HEi, dette så deilig ut! Spiser mye laks så bra med noen tips for variasjon…
Denne retten serverte jeg i går. Fikk ikke tak i asparges, men det ble kjempegodt.
Lagde denne retten i går, men med kjøpepesto. D var veldig godt 🙂
Veldig god rett. Jukset litt og kjøpte ferdig pesto, men det smakte veldig godt. 🙂
Hei. kan man kalle denne retten for Italiensk?
Ps. det er en skoleoppgave i mat og helse.
hilsen Emma
Jeg tror nok ikke at dette kan betegnes som en typisk italiensk rett…
Dette ble kjempegodt! Spesielt pestoen, virkelig en suksess! Skal definitivt lages igjen:)
Serverte denne til gjester igår, ble supert! Enkelt og godt, men brukte nok litt mer enn 15 min 🙂