Dette er sunn fastfood med mange og gode smaker. Er du kjapp på labben er maten klar på under 15 minutter. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

600-800 g laksefilet , i porsjonsstykker
olivenolje
salt og pepper
1 bunt asparges (eller aspargesbønner)
6-8 cherrytomater , delt i to
1/2 porsjon basilikumpesto
pasta

SLIK GJØR DU

Lag pestoen etter oppskriften. Spe med olivenolje til du får ønsket konsistens. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Pesto er holdbar et par dager i kjøleskapet, og i tillegg til at det smaker godt til ulike middagsretter er pesto også godt å ha i lunsjboksen.

Kok opp en stor kasserolle med saltet vann og kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du også her.

Pensle laksen med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 2-4 minutter på hver side i en grillpanne (eller stekepanne), til den er passe stekt. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Stek/grill de halve tomatene sammen med fisken, til de blir gjennomvarme.

Det er ikke akkurat aspargessesong nå, men denne bunten fanget blikket mitt under en handletur og fikk være med hjem. Skjær eller knekk av aspargesen der den slipper naturlig. Kok aspargesen i saltet vann (gjerne tilsatt litt sukker) i et par minutter, til den er passe mør. Hell umiddelbart av kokevannet.

Server laksen sammen med pasta, asparges og tomater, og topp det hele med en raus klatt med basilikumpesto.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Serverte denne til gjester igår, ble supert! Enkelt og godt, men brukte nok litt mer enn 15 min 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste