Kylling teriyaki er en populær hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Kyllingen får surre i en smakfull og litt klissete teriyakisaus som setter en utrolig god smak på kyllingkjøttet. Kyllingen toppes med sesamfrø som både gir en god smak og tekstur til kyllingen, og serveres sammen med japansk ris, pannestekt brokkolini og finsnittet vårløk.
Du kan gjerne benytte ferdig teriyakisaus fra Saitaku i denne retten. Eller du kan lage en hjemmelaget teriyakisaus, slik jeg har gjort her, med blant annet soyasaus og riseddik fra Saitaku. Saitaku er en serie med autentiske produkter som skal inspirere og hjelpe oss med å gjenskape japanske smaker hjemme. Prøv det du også!
Ingredienser
KYLLING & TILBEHØR
600-700 g | kyllinglårfilet , i biter |
2 ss | potetmel eller maisenna |
nøytral olje til steking | |
200-300 g | brokkolini eller brokkoli |
1 fedd | hvitløk |
500 g | Saitaku ris |
3 | vårløk , finsnittet |
Saitaku sesamfrø , hvite og/eller sorte | |
1 flaske | Saitaku teriyakisaus (eller lag selv, se egen oppskrift) |
1 ss | flytende honning (hvis du benytter Saitaku teriyakisaus) |
HJEMMELAGET TERIYAKISAUS
1 dl | Saitaku soyasaus |
2 ss | vann |
1 ss | Saitaku riseddik |
1 1/2 ss | brunt sukker |
1 ss | flytende honning |
1 ts | sesamolje |
1 fedd | hvitløk , knust |
1/4 | rød chili , finhakket |
1 ts | frisk ingefær , finrevet |
sort pepper , nykvernet |
SLIK GJØR DU
Ha kaldt vann, ris og salt i en kjele og kok opp. La det koke under lokk i 10 minutter. Slå av varmen og la risen hvile på koketoppen i ytterligere 15 minutter. Ikke ta av lokket mens risen hviler. Rør forsiktig i risen når den er ferdig.
Ha Saitaku teriyakisaus i en liten bolle og smak til med litt flytende honning (eller brunt sukker). Hvis du vil lage teriyakisausen selv måler du opp alle ingrediensene og har dem i en liten bolle. Rør godt sammen og smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene.
Skjær kyllingen i jevnstore biter, strø over potetmel og rør godt sammen, slik at potetmelet fordeler seg jevnt over kyllingbitene. Stekes i nøytral olje på litt over middels varme, til kyllingen får en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Stek gjerne kyllingen i to omganger.
I en annen stekepanne steker du brokkolini i litt nøytral olje tilsatt 1 fedd hvitløk (delt i to på langs). Stek til brokkolinien er gjennomvarm, men fortsatt har litt spenst. Smak til med litt salt.
Rett før servering tilsetter du teriyakisausen sammen med kyllingen og rører godt sammen. La det stå å surre på lav varme et par minutter, til sausen er kokt noe inn, og legger seg rundt kyllingbitene.
Server kyllingen umiddelbart sammen med ris, brokkolini og finsnittet vårløk. Drypp gjerne litt av sausen over kyllingen og gi det hele et dryss med sesamfrø.
VELBEKOMME!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet forhandler Saitaku. Produkter fra Saitaku får du kjøpt hos MENY, Spar og Bunnpris. Du kan også bestille Saitakus produkter (og mye annet godt) direkte på oluf.no.
Kjempegod! Denne skal vi lage igjen!
Dette er en inne-10 mann og barnebarn liker denne retten