Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Kylling teriyaki er en populær hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Kyllingen får surre i en smakfull og litt klissete teriyakisaus som setter en utrolig god smak på kyllingkjøttet. Kyllingen toppes med sesamfrø som både gir en god smak og tekstur til kyllingen, og serveres sammen med ris, pannestekt brokkolini og finsnittet vårløk.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING & TILBEHØR

600-700 g kyllinglårfilet , i biter
2 ss potetmel eller maisenna
nøytral olje til steking
200-300 g brokkolini eller brokkoli
1 fedd hvitløk
500 g ris
3 vårløk , finsnittet
sesamfrø , hvite og/eller sorte

HJEMMELAGET TERIYAKISAUS

1 dl japansk soyasaus
2 ss vann
1 ss riseddik
1 1/2 ss brunt sukker
1 ss flytende honning
1 ts sesamolje
1 fedd hvitløk , knust
1/4 rød chili , finhakket
1 ts frisk ingefær , finrevet
sort pepper , nykvernet

OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer

SLIK GJØR DU

Kylling teriyaki med brokkolini

Mål opp ingrediensene til teriyakisausen og har dem i en liten bolle. Rør godt sammen og smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene. Alternativt kan du benytte ferdig teriyakisaus som du smaker til med litt flytende honning.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Skjær kyllingen i jevnstore biter, strø over potetmel og rør godt sammen, slik at potetmelet fordeler seg jevnt over kyllingbitene. Stekes i nøytral olje på litt over middels varme, til kyllingen får en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Stek gjerne kyllingen i to omganger.

I en annen stekepanne steker du brokkolini i litt nøytral olje tilsatt 1 fedd hvitløk (delt i to på langs). Stek til brokkolinien er gjennomvarm, men fortsatt har litt spenst. Smak til med litt salt.

Rett før servering tilsetter du teriyakisausen sammen med kyllingen og rører godt sammen. La det stå å surre på lav varme et par minutter, til sausen er kokt noe inn, og legger seg rundt kyllingbitene.

Kylling teriyaki med brokkolini

Server kyllingen umiddelbart sammen med ris, brokkolini og finsnittet vårløk. Drypp gjerne litt av sausen over kyllingen og gi det hele et dryss med sesamfrø.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Leave a Reply to Marita Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste