Kylling teriyaki er en populær hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Kyllingen får surre i en smakfull og litt klissete teriyakisaus som setter en utrolig god smak på kyllingkjøttet. Kyllingen toppes med sesamfrø som både gir en god smak og tekstur til kyllingen, og serveres sammen med ris, pannestekt brokkolini og finsnittet vårløk.
Ingredienser
KYLLING & TILBEHØR
| 600-700 g | kyllinglårfilet , i biter |
| 2 ss | potetmel eller maisenna |
| nøytral olje til steking | |
| 200-300 g | brokkolini eller brokkoli |
| 1 fedd | hvitløk |
| 500 g | ris |
| 3 | vårløk , finsnittet |
| sesamfrø , hvite og/eller sorte |
HJEMMELAGET TERIYAKISAUS
| 1 dl | japansk soyasaus |
| 2 ss | vann |
| 1 ss | riseddik |
| 1 1/2 ss | brunt sukker |
| 1 ss | flytende honning |
| 1 ts | sesamolje |
| 1 fedd | hvitløk , knust |
| 1/4 | rød chili , finhakket |
| 1 ts | frisk ingefær , finrevet |
| sort pepper , nykvernet |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

Mål opp ingrediensene til teriyakisausen og har dem i en liten bolle. Rør godt sammen og smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene. Alternativt kan du benytte ferdig teriyakisaus som du smaker til med litt flytende honning.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Skjær kyllingen i jevnstore biter, strø over potetmel og rør godt sammen, slik at potetmelet fordeler seg jevnt over kyllingbitene. Stekes i nøytral olje på litt over middels varme, til kyllingen får en fin stekeskorpe og er gjennomstekt. Stek gjerne kyllingen i to omganger.
I en annen stekepanne steker du brokkolini i litt nøytral olje tilsatt 1 fedd hvitløk (delt i to på langs). Stek til brokkolinien er gjennomvarm, men fortsatt har litt spenst. Smak til med litt salt.
Rett før servering tilsetter du teriyakisausen sammen med kyllingen og rører godt sammen. La det stå å surre på lav varme et par minutter, til sausen er kokt noe inn, og legger seg rundt kyllingbitene.

Server kyllingen umiddelbart sammen med ris, brokkolini og finsnittet vårløk. Drypp gjerne litt av sausen over kyllingen og gi det hele et dryss med sesamfrø.
VELBEKOMME!
Kjempegod! Denne skal vi lage igjen!
Dette er en inne-10 mann og barnebarn liker denne retten