ANNONSE - MUTTI

Kylling cacciatore er en klassisk italiensk jegergryte med rustikke smaker og deilige krydder. I denne oppskriften starter jeg med en smakfull base av løk, gulrot, stangselleri og hvitløk – en enkel kombinasjon som gir dybde og sødme til retten. For å løfte tomatsmaken bruker jeg Mutti tomatpuré og Mutti hermetiske tomater (polpa). Tomatpuréen fra Mutti er dobbeltkonsentrert og gir en intens smak. For å lage 1 kg tomatpuré brukes det faktisk 5,6 kilo friske tomater av god kvalitet, og det kjenner du på smaken! Når tomatpuréen stekes noen minutter sammen med grønnsakene, utvikler den en dyp, karamellisert smak som gir retten ekstra fylde og ikke minst en fristende intens rødfarge. De hermetiske tomatene gir sausen ytterligere en rund og fyldig smak. Retten tilberedes i én og samme gryte, enten du velger å bruke stekeovnen eller koketoppen – enklere blir det ikke, og oppvasken holder seg på et minimum! Prøv det du også!

Mutti tomatpuré kan brukes i de fleste tomatbaserte sauser. Tomatpuréen kommer i praktiske tuber, og har en lang holdbarhet når du oppbevarer den i kjøleskapet etter åpning.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING CACCIATORE

800 g kyllingbryst eller kyllinglårfilet
4 ss hvetemel
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 gul løk , i skiver
2 gulrot , i små terninger
2 stilker selleri , i små terninger
4 fedd hvitløk , finhakket
1 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
1/4-1/2 ts chiliflak
2-3 ss Mutti tomatpuré
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 rød paprika , i strimler
400 g Mutti hermetiske tomater (Polpa)
2-2 1/2 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
1/2-1 ts sukker
1 neve sorte oliven
frisk rosmarin eller persille

TILBEHØR

4 porsjoner risoni eller annet tilbehør
godt brød

SLIK GJØR DU

Kylling cacciatore med risoni

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har det klart før du setter i gang. Del kyllingbrystene i 2-3 jevnstore biter. Bruk gjerne utbenet overlår isteden, hvis du får tak i det. Krydre kyllingen med salt og pepper på alle sider. Ha hvetemelet i en vid skål og vend kyllingbitene i melet, slik at de får et tynt lag over det hele. Jeg har her brukt en stekepanne som er ca. 28 cm i diameter og som tåler å stå i stekeovnen. Retten kan også stekes i en ildfast form, eller koke ferdig på koketoppen, det er opp til deg.

Stek halvparten av kyllingen i nøytral olje, til den har en fin stekeskorpe. Legg til side, og stek resten av kyllingen på samme måte. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Ha litt mer nøytral olje i stekepannen og stek løken til den er blank og myk. Tilsett gulrot, stangselleri, hvitløk og krydder, og la det surre et par minutter. Tilsett deretter tomatpuréen og la den surre sammen med grønnsakene i 2-3 minutter. Dette gjør at tomatpuréen karamelliseres, slik at smaken blir dypere og mer intens. Ha i rødvinen (kan sløyfes, se tips) og la det hele koke uten lokk, til rødvinen er redusert til ca. halvparten. Tilsett deretter paprika og hermetiske hakkede tomater, og la det småkoke i ca. 10 minutter, rør av og til. Smak til med sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer av det øvrige krydderet.

Kylling cacciatore med risoni

Fordel kyllingen i tomatsausen og ha over sorte oliven og gjerne noen kvister frisk rosmarin. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på kyllingbitene og hvor lenge du har forstekt kyllingen. Retten kan også stekes ferdig på koketoppen (med lokk), til kyllingen er gjennomstekt (etter ca. 15 minutter).

Mens kyllingen koser seg i stekeovnen (eller på koketoppen) koker du risoni etter anvisningen på pakken. Varier gjerne med annet tilbehør, for eksempel tagliatelle eller ovnsbakte rosmarinpoteter.

Kylling cacciatore med risoni

Server kyllingen umiddelbart, med nykokt risoni, godt brød og gjerne en italiensk rødvin i glasset.

TIPS

  • Rødvinen kan gjerne droppes, og erstattes med ca. 1/2 dl kyllingkraft (tilsettes sammen med den øvrige kraften). Smak deretter til med 1-2 ss vellagret balsamicoeddik.
  • Dersom du har det travelt kan du begynne med tomatsausen, og steke kyllingen mens sausen koker.

Kylling cacciatore med risoni

BUON APPETITE!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti tomatpuré og Mutti hermetiske tomater. Produktene fra Mutti får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste