Kalvefilet er kjapp, enkel og nydelig festmat. Her serveres den med en smakfull parmesankrem, ruccula- og fennikelsalat, ovnsbakte tomater, hjemmebakt brød og Parmesan.
Ingredienser
KALVEFILETEN
700 - 800 g | ytrefilet av kalv |
salt og pepper | |
2 ss | nøytral olje til steking |
1 ss | smør |
PARMESANKREM
300 g | crème fraîche (gjerne lettvarianten) |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1-2 ss | majones |
1 1/2 - 2 ts | sennep |
2 ts | sitronsaft |
75 g | parmesan , finrevet |
salt og pepper |
TILBEHØR
200 g | cherrytomater |
100 g | ruccula |
1/2 | fennikel , i tynne skiver |
25 g | pinjekjerner , ristet |
parmesan | |
extra vigin olivenolje | |
godt bød |
SLIK GJØR DU
HELSTEKT KALVEFILET
Sett stekeovnen på 125 grader, over- og undervarme. Surr gjerne litt hyssing rundt kalvefileten for å få en jevn form på fileten. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det raskt på alle sider i en blanding av nøytral olje og smør. Legg kjøttet i en liten ildfast form og stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stekes midt i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader. Steketiden vil variere etter hvor stort kjøttstykke du bruker og hvor lenge du har forstekt det. Kjøttet i denne oppskriften var ferdig etter ca. 30 minutter. La kjøttet hvile (under litt aluminiumsfolie som legges lett over) i minst 15 minutter.
OVNSBAKTE CHERRYTOMATER
Skru stekeovnen opp til 150 grader, over- og undervarme. Ha tomatene i et lite ildfast fat, drypp over litt olivenolje og strø over litt salt. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til tomatene begynner å falle litt sammen.
PARMESANKREM
Rør sammen creme fraiche, majones, olivenolje, sennep og finrevet Parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Kjør gjerne parmesankremen i en kjøkkenmaskin med kniver dersom du ønsker en jevn krem.
RUCCULA- OG FENNIKELSALAT
Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin hvis du har) og fordel dem på serveringsfatet sammen med rucculasalaten. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, og dryss dem over salaten (gjerne noe avkjølt).
SERVERING
Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og anrett det på et stort fat sammen med salaten og de ovnsbakte tomatene. Serveres med parmesankremen, litt olivenolje, godt brød – og rikelig med Parmesan som du skaver av i tynne skiver og fordeler over retten. Kjøttet kan serveres kaldt eller varmt, gjerne med ovnsbakte potetbåter dersom du ønsker ytterligere tilbehør.
Ser veldig godt ut og var på handlelisten. Bare så dumt at kalv ikke er i Meny sitt utvalg for tiden…
Jeg har kjøpt kalvekjøtt både i min lokale Meny-butikk og via nettbutikken i løpet av den siste uken, så da er det nok bare utsolgt i din butikk. Er nok mange som skal ha kalv på 17. mai. Men ja, det er ergerlig når man har planlagt en rett og så er en ingrediens utsolgt når man skal handle inn…
Kan det evnt brukes and istedet?
Det er jo en smaksak. Personlig ville jeg ikke ha gjort det…
Var i flere Meny butikker i går. Kalv er utsolgt fra leverandør☹️
Ifølge Meny Skedsmo så har nå Gilde sluttet å produsere kalv og leter nå etter ny leverandør