Kalvefilet er kjapp, enkel og nydelig festmat. Her serveres den med en smakfull parmesankrem, ruccula- og fennikelsalat, ovnsbakte tomater, hjemmebakt brød og Parmesan.

Ingredienser

KALVEFILETEN

700 - 800 g ytrefilet av kalv
salt og pepper
2 ss nøytral olje til steking
1 ss smør

PARMESANKREM

300 g crème fraîche (gjerne lettvarianten)
2 ss extra virgin olivenolje
1-2 ss majones
1 1/2 - 2 ts sennep
2 ts sitronsaft
75 g parmesan , finrevet
salt og pepper

TILBEHØR

200 g cherrytomater
100 g ruccula
1/2 fennikel , i tynne skiver
25 g pinjekjerner , ristet
parmesan
extra vigin olivenolje
godt bød

SLIK GJØR DU

Kalvefilet med parmesankrem

HELSTEKT KALVEFILET

Sett stekeovnen på 125 grader, over- og undervarme. Surr gjerne litt hyssing rundt kalvefileten for å få en jevn form på fileten. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det raskt på alle sider i en blanding av nøytral olje og smør. Legg kjøttet i en liten ildfast form og stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Stekes midt i ovnen til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 60 grader. Steketiden vil variere etter hvor stort kjøttstykke du bruker og hvor lenge du har forstekt det. Kjøttet i denne oppskriften var ferdig etter ca. 30 minutter. La kjøttet hvile (under litt aluminiumsfolie som legges lett over) i minst 15 minutter.

OVNSBAKTE CHERRYTOMATER

Skru stekeovnen opp til 150 grader, over- og undervarme. Ha tomatene i et lite ildfast fat, drypp over litt olivenolje og strø over litt salt. Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til tomatene begynner å falle litt sammen.

Kalvefilet med parmesankrem

PARMESANKREM

Rør sammen creme fraiche, majones, olivenolje, sennep og finrevet Parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Kjør gjerne parmesankremen i en kjøkkenmaskin med kniver dersom du ønsker en jevn krem.

RUCCULA- OG FENNIKELSALAT

Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin hvis du har) og fordel dem på serveringsfatet sammen med rucculasalaten. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, og dryss dem over salaten (gjerne noe avkjølt).

SERVERING

Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og anrett det på et stort fat sammen med salaten og de ovnsbakte tomatene. Serveres med parmesankremen, litt olivenolje, godt brød – og rikelig med Parmesan som du skaver av i tynne skiver og fordeler over retten. Kjøttet kan serveres kaldt eller varmt, gjerne med ovnsbakte potetbåter dersom du ønsker ytterligere tilbehør.

Kalvefilet med parmesankrem

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser veldig godt ut og var på handlelisten. Bare så dumt at kalv ikke er i Meny sitt utvalg for tiden…

    1. Jeg har kjøpt kalvekjøtt både i min lokale Meny-butikk og via nettbutikken i løpet av den siste uken, så da er det nok bare utsolgt i din butikk. Er nok mange som skal ha kalv på 17. mai. Men ja, det er ergerlig når man har planlagt en rett og så er en ingrediens utsolgt når man skal handle inn…

    1. Ifølge Meny Skedsmo så har nå Gilde sluttet å produsere kalv og leter nå etter ny leverandør

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste