Honningbakte gulrøtter er nydelig tilbehør til det meste. Prøv det for eksempel til kjøtt, fugl - eller alene toppet med hakkede hasselnøtter og smuldret chevré.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

700 g gulrøtter , gjerne i ulike farger
3 ss olivenolje
3 ss flytende honning
1/2 sitron , saften
flaksalt
1 neve hasselnøtter , grovt hakket
frisk timian , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med flaksalt og grovt hakket timian. Stekes ved 225 grader i 25-30 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.

Serveres med grovt hakkede hasselnøtter og gjerne litt smuldret chevré over. Nytes alene eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller kalkun.

Honningbakte gulrøtter

TIPS

  • Tilsett gjerne også andre rotgrønnsaker, som for eksempel persillerot, sellerirot og pastinakk.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut
  1. Denne oppskriften har jeg lagd ved mange anledninger og fått mye ros for. Den er kjempegod og enkel å lage på forhånd. Genialt!

  2. Har lagt den med baby gulrøtter òg, brukt chevre, feta, parmesan, til og med «vanlig» ost. Passer til nesten alt. Takk for oppskriften òg inspirasjon

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste