Lag en deilig, krydret og mettende gulrotsuppe med røde linser, kokosmelk og et hint av ingefær.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GULROTSUPPEN

600 g gulrot , i biter
200 g røde linser , ferdig kokt
2 ss nøytral olje til steking
1 rødløk , grovt hakket
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 ss ingefær , finrevet
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1/2-3/4 ts chilipulver
1 ss tomatpuré
10 dl grønnsakskraft
2 1/2 dl kokosmelk
1/2 lime
salt

TILBEHØR

4 ss rømme eller crème fraîche
chiliflak
godt brød

SLIK GJØR DU

Gulrotsuppe med røde linser

Rens og skjær opp grønnsakene som angitt.

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk og ingefær steke med mot slutten, men pass på at det ikke blir brent. Tilsett tomatpuré og krydder og la det surre et par minutter på lav varme før du tilsetter gulrøtter, grønnsakskraft, kokosmelk og røde linser. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 20 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med limesaft, og eventuelt salt og litt mer krydder, om nødvendig.

Topp suppen med en klatt crème fraîche/rømme og en klype chiliflak – og nyt den med litt godt brød som tilbehør.

Gulrotsuppe med røde linser

TIPS

  • Jeg har brukt ferdig kokte linser i denne oppskriften. Dersom du benytter tørre linser må du redusere mengden noe (til i underkant av 100 gram?).
  • Lyst på flere suppetips? Alle suppeoppskriftene finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Denne noterer jeg meg, kanskje med små endringer bare, for det ser ut som en skikkelig deilig og PERFEKT «sykesuppe». Til de gangene man er litt skral i halsen og vel så det, eller skal gi noe til en nabo/venn for å hjelpe litt. 🙂 Så takk for oppskrift!

  2. Hei,

    Skal linsene være med å koke i 20 minutter selv om de allerede er kokt? Og skal de kjøres glatt sammen med alt det andre?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste