I dag kan jeg friste med en deilig gulrotsuppe, hvor gulroten har fått kledelig selskap av ingefær og tabasco, som gjør sitt til at dette er en skikkelig høydare. Jeg serverte krepsehaler som garnityr denne gangen, men de kan eventuelt erstattes av kamskjell eller chorizo, eller rett og slett servere den slik den er.
Ingredienser
8 | gulrøtter , i biter |
1 | løk , i biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | smør |
1-2 ss | frisk ingefær , finrevet |
12 dl | grønnsaksbuljong/kraft |
2 dl | crème fraîche |
4-5 dråper | tabasco |
salt (smak til) | |
1 boks | krepsehaler |
frisk koriander (kan sløyfes) | |
4-6 lefser | tortilla |
ost (feks. cheddar), revet |
SLIK GJØR DU
Surr grønnsakene i litt smør noen minutter på middels varme, men uten at de tar farge. Tilsett ingefær og la det surre litt til. Tilsett grønnsaksbuljongen. Du kan her benytte grønnsakskraft, grønnsaksbuljongterninger eller grønnsaksfond. Ta det du har for hånden. Selv tilsatte jeg vannet i suppa + to små «beger» med grønnsaksfond. Benytter du buljongterninger trenger du kanskje 2,5 terninger. Smak deg frem. La suppen koke under lokk til gulrøttene er møre.
Bruk stavmikser eller foodprosessor og kjør suppen slik at grønnsakene blir jevnet i suppa. Tilsett creme fraiche, og smak til med tabasco og salt, og la suppen få et oppkok. Rett før servering tilsetter du krepsehalene, som bare skal trekke med suppen et par minutter, til de er gjennomvarme. Pass på at de ikke koker! Krepsehalene kan du eventuelt erstatte med sprøstekt chorizo eller stekte kamskjell.
Serveres med brød eller for eksempel hjemmelagede ostetortillas. Legg en tortilla i tørr stekepanne på middels varme. Fordel revet hvitost over og legg en tortilla oppå. La tortillaen steke et par minutter til den nederste lefsen begynner å få litt farge og osten begynner å smelte. Snu og stek på samme måte på den andre siden. Skjær ostetortillaene i snipper og server som tilbehør til suppen.
Enjoy!
Jeg synes denne var spennende og god, men barna var ikke like begeistret dessverre.
Det var nok samme reaksjon hjemme hos oss. Jeg pleier å koke opp litt pasta el som jeg tilsetter i supper til junior. Da går det meste likevel ned. Ostetortillaen falt imidlertid veldig i smak også for toåringen!
Her hos oss likte både store og små denne retten kjempegodt….denne suppen blir nok laget flere ganger hos oss……:) Takk for god inspirasjon:)
Åh denne var veldig god! Smakte til med ganske mye mer ingefær og hakket fersk koriander, samt scampi OG chorizo. namnamnam. Fantastisk idé med de tortillaene også! Denne skal lages mange ganger!
PS: Litt flisespikkeri; men det er nå vel ikke dill du har pyntet denne herlige suppa med…? (i hvertfall på bildet)
Laget denne til personalmøtet i dag. Kjempesuksess 🙂
Suppa var nydelig. Ikke siste gangen vi lager den:)
🙂
Suppa har blitt en favoritt, som hverdagsmat steker jeg en bit torskefile og legger oppi og litt bacon. Da blir det fullverdig middag. Fikk ikke torsk idag , men prøvde isgaltfile, en ny positiv erfaring.
Dette er en av favorittsuppene mine, den er fantastisk god 🙂
Du er suppedronning! Har prøvd alle suppe oppskriftene og gulrotsuppen ble som forventet- nydelig 🙂
Så bra at den falt i smak! Eh, og takk for tittelen! 🙂
Dette var en utrolig god og enkel suppe å lage 🙂
Denne ble stor suksess til lørdagsmiddag! Gleder meg til å prøve flere favoritter:-)
Lagde suppen idag og hele familien var begeistret. Ostetortillaen var super. Flott oppskrift!
Dette var en knallgod suppe som nok kommer på bordet her flere ganger 🙂
Kjempegod og mektig suppe 🙂 Hadde litt gresskar oppi, og brukte Chorizo og Koriander. Stor suksess både hos treåringen og oss voksne! takk for en kjempefin blogg, Trine.
Hei. Matlei og lite kreative som vi er her i huset setter vi svært stor pris på bloggen din Trine. Gulrotsuppen (med chorizo istedet for krepsehaler) er husets favoritt for store og små. Når vi lager mat med dine oppskrifter er det hverdagsfest her:) Tusen takk for en glimrende blogg, og fantastiske oppskrifter!!!
Kan suppen fryses?
Hei Trine
Hvordan er det å lage denne Spicy Gulrotsuppe med ingefær dagen før. Eller bør den lages samme dagen ?
Inger Helene
Supen kan gjerne lages dagen før, men du bør vente med å tilsette krepsehalene til rett før servering. Lykke til!
Hei. Kan man bytte ut creme fraiche med noe med magert? 🙂
Elsker denne suppen har laget denne et titalls ganger<3
Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy å høre at suppen har blitt en favoritt!
Hei. Min tante serverte meg denne suppen i helgen og det var jo bare en nydelig opplevelse. Dessverre er det mye karbohydrater i gulrot (lever lavkarbo), så tenkte erstatte med gresskar. Hvor mye gresskar tror du jeg må bruke for å få tilsvarende mengde gulrot?