Norsk hjertesalat er frisk og sprø, og med sin litt søtlige smak er den perfekt å legge på grillen. Som tilbehør serverer jeg parmesandressing, sprø parmachips og ristede pinjekjerner, en nydelig kombo! Nyt den alene som forrett eller smårett, eller server den som tilbehør til annen grillmat.

Ingredienser

PARMESANDRESSING

75 g majones
2 ss melk
1 fedd hvitløk , finhakket
25 g parmesan , finrevet
1-1 1/2 ss dijonsennep
1/2-1 ss sitronsaft
pepper

HJERTESALAT & TILBEHØR

2 hjertesalat
nøytral olje
4 skiver parmaskinke
2 ss pinjekjerner
3-4 ss extra virgin olivenolje
flaksalt

SLIK GJØR DU

Grillet hjertesalat med parmesandressing, parmachips og pinjekjerner

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Fordel skinkeskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de skifter farge og er sprø. Følg med mot slutten av steketiden. Knekk dem opp i mindre biter og legg på en tallerken.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, til de er gylne.

Rør sammen ingrediensene til parmesandressingen. Smak til med sennep, sitron og nykvernet sort pepper.

Grillet hjertesalat med parmesandressing, parmachips og pinjekjerner

Del hjertesalaten i to på langs og pensle snittflaten med litt nøytral olje. Legg hjertesalaten på grillen med snittflaten ned. La den grille på direkte varme i 1-2 minutter, til den har fått fine grillriller. Snu den forsiktig og grill den i 1-2 minutter på den andre siden også, til salaten er gjennomvarm. Legg deretter salaten på et fat med snittflaten opp, og drypp over litt av din beste olivenolje og krydre med litt flaksalt. Fordel deretter litt av parmesandressingen over (bruk gjerne sprøytepose). Dryss parmachips og pinjekjerner over, og server umiddelbart med resten av parmesandressingen som tilbehør.

Nytes som egen smårett/forrett eller som tilbehør til grillmaten. Ønsker du en vegetarisk variant dropper du bare parmaskinken.

Grillet hjertesalat med parmesandressing, parmachips og pinjekjerner

Lyst til å teste flere oppskrifter med hjertesalat, ta en titt her. Alle grillmatoppskriftene mine finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var veldig godt, kommer garantert til å lage dette flere ganger i sommer når vi griller

  2. Denne ser kjempegod ut! Men jeg har dessverre ikke tilgang til grill… Hvordan kan jeg tilberede salaten alternativt?

  3. Dette ser nydelig ut. Jeg lurer på hva som er den beste måten å vaske, og ikke minst tørke hjertesalatene før grilling?

Leave a Reply to Marianne Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste