Årets krumkaker er i boks, og oppskriften er nøyaktig slik den alltid har vært. Du veier opp eggene og benytter samme mengde sukker, hvetemel og smør - og rører det hele sammen.

Annonse

Ingredienser

3 egg (ca. 225 g)
225 g sukker
225 g hvetemel
225 g smør , smeltet og avkjølt
3 ss vann

SLIK GJØR DU

Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og mål opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. I ingrediensoversikten har jeg gått ut ifra at 3 egg veier 225 gram, men de kan veie mer eller mindre, så du må veie eggene og ta utgangspunkt i hva de veier for å få riktig balanse mellom de ulike ingrediensene.

Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin eller lignende, og kjør til en jevn røre. Tilsett deretter 1 ss vann pr. egg og la røren svelle i minst 20 minutter, men gjerne over natten.

Varm opp krumkakejernet. Legg en passe stor klatt (ca. 1 ts – prøv deg frem) midt i jernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus. Her kan det være lurt å være to, en som steker og en som ruller. Avkjøl krumkakene på rist. Oppbevares i tett boks, som plutselig er tom!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ja, julekakene MÅ lages som de alltid er blitt laget. Og, det er ikke rart kakeboksen plutselig er tom, krumkaker er godt! Ha ei fin helg!

 2. Dette prøvde jeg for første gang i år 😉 Brukte oppskriften din og tilsatte bittelitt kardemomme. Det ble veldig godt! 😉 Prøvde også en variant med melk og uten egg – syntes ikke det smakte like godt..

 3. Jeg bruker min mors oppskrift bestandig, men hun har i en/to ss. med konjakk. Det gir en rund god smak. Alkoholen blir borte, da deigen blir stekt =D Kjempegodt!

 4. Bare litt nysgjerrig på hvorfor du har varmt vann i røren din. Alle andre oppskrifter bruker kaldt vann. Er det en hemmelighet i det varme vannet? 🙂

 5. Brukte spelt mel istedenfor hvetemel, det fungerte helt fint. Lot røra svelle i 30 minutt. Ble veldig sprø og gode.

  1. Jeg bruker heller ikke vekt. Men på 1 stort egg bruker jeg en vanlig kaffekopp av alt det andre samt en kopp melk isteden for vann. Får tynne sprø kromkaker med blondekant . Bruker 1 barneskje røre i gjernet?

 6. Kanskje et dumt spørsmål, men skal røret stå i kjøleskapet med plast over hvis man lar det svelle over natten? 🙂

 7. Made this on my old non electric iron. They turned out nice and crips. The first two got stuck so I was a bit worried at first, but the recipe is good. I added cardamom for extra flavour.

 8. Det ser ut som om mengdemåla på ingrediensene er vekke….Både på min maskin og via mobilen min.
  Er det noko gale med sida her, eller er det mine maskinar?….

  MVH Else, fan

  1. Neida, her er det ikke noe galt. Dersom du leser litt i arbeidsbeskrivelsen skjønner du nok hvorfor mengdene er utelatt. Du begynner nemlig med å veie opp eggene, feks. 3 stk, og tar samme mengde av de øvrige ingrediensene. Lykke til!

 9. Jeg bruker alltid din oppskrift. Mine krumkaker blir myke etterhvert. Hva gjør jeg galt? Står i varm kjeller.

 10. Denne oppskriften brukte også min gamle bestemor som var født 1907, og den bruker også jeg. Verdens beste krumkaker.
  Denne gangen brukte jeg melkefri margarin i stedet for smør, (Pga melkeallergi)og de ble veldig sprøe og gode.

 11. Hei Trine, bare en julehilsen fra Bergen med takk for verdens beste krumkaker og ikke minst de deilig ukemenyene. Her har du ijaffal fo fans i Bergen som heier på deg og bloggen din med de gode oppskriftene. Ønsker deg og dine en riktig gledelig og god jul! stor juleklem fra Robert og Ashan

 12. Jeg har lyst til å lage en «salt krumkake», altså en croustade, for eksempel til en forrett. Det har jeg hatt lyst til innmari lenge, kjenner jeg på nå. Men jeg har aldri funnet noen oppskrift. Har du et forslag?

 13. Jeg har bakt krumkaker i 30 år, men fikk meg en gledelig overraskelse da jeg prøvde oppskriften din for første gang. Jeg har aldri hatt så tynne og sprøe krumkaker før, og i tillegg var de gode. Takk til deg Trine for oppskriften.

 14. Hei,
  Er de 3 spiseskjeene med vann alt du bruker? Jeg må alltid tilsette mye mer vann når jeg skal steke kakene for å få dem tynne nok?

  1. Ja, dette er oppskriften jeg har brukt i mer enn 30 år, og jeg kan ikke huske at jeg har hatt behov for å tilsette mer vann. Jeg bruker alltid måleskjeer i mine oppskrifter.

 15. Hei! Vet du som cirka hvor mange krumkaker blir det om jeg bruker 250gram av alt? Skal prøve oppskriften din

  1. Denne gangen telte jeg opp, og fikk ca. 35 krumkaker når jeg brukte denne oppskriften. Vil tro at du får rundt 40 krumkaker. 🙂

 16. Har en gammel oppskrift etter min mor som hadde blitt 94 år. 1 egg,,en kopp smør en kopp vann en kopp hvetemel en kopp potetmel ja og en kopp sukker. Veldig sprø og tynne

 17. Hei, skal det lages eggedosis av egg og sukker før tilsetting av de andre ingrediensene. Eller tar du bare i alle ingrediensene i samtidig og pisker i hop?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.