
Årets krumkaker er i boks, og oppskriften er nøyaktig slik den alltid har vært. Du veier opp eggene og benytter samme mengde sukker, hvetemel og smør - og rører det hele sammen.
Ingredienser
3 | egg (ca. 225 g) |
225 g | sukker |
225 g | hvetemel |
225 g | smør , smeltet og avkjølt |
3 ss | vann |
SLIK GJØR DU
Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og mål opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. I ingrediensoversikten har jeg gått ut ifra at 3 egg veier 225 gram, men de kan veie mer eller mindre, så du må veie eggene og ta utgangspunkt i hva de veier for å få riktig balanse mellom de ulike ingrediensene.
Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin eller lignende, og kjør til en jevn røre. Tilsett deretter 1 ss vann pr. egg og la røren svelle i minst 20 minutter, men gjerne over natten.
Varm opp krumkakejernet. Legg en passe stor klatt (ca. 1 ts – prøv deg frem) midt i jernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus. Her kan det være lurt å være to, en som steker og en som ruller. Avkjøl krumkakene på rist. Oppbevares i tett boks, som plutselig er tom!
Enjoy!
Ja, julekakene MÅ lages som de alltid er blitt laget. Og, det er ikke rart kakeboksen plutselig er tom, krumkaker er godt! Ha ei fin helg!
Så herleg!!
Takk at du framleis gir av di overflod av gode tips og oppskrifter..
Dette prøvde jeg for første gang i år 😉 Brukte oppskriften din og tilsatte bittelitt kardemomme. Det ble veldig godt! 😉 Prøvde også en variant med melk og uten egg – syntes ikke det smakte like godt..
Jeg bruker min mors oppskrift bestandig, men hun har i en/to ss. med konjakk. Det gir en rund god smak. Alkoholen blir borte, da deigen blir stekt =D Kjempegodt!
Venninnen min bruker konjakk på sine krumkaker, men jeg foretrekker krumkaker uten. 🙂
Hei! Dumt spørsmål kanskje, men skal eggene veies med el uten skall?
Eggene veies med skall 🙂
bruke du meierismør eller melange?
Jeg bruker meierismør eller bremyk. Melange er ikke smør 😉
Bare litt nysgjerrig på hvorfor du har varmt vann i røren din. Alle andre oppskrifter bruker kaldt vann. Er det en hemmelighet i det varme vannet? 🙂
Dette lurer jeg også på….. 🙂
Brukte spelt mel istedenfor hvetemel, det fungerte helt fint. Lot røra svelle i 30 minutt. Ble veldig sprø og gode.
Jeg har ikke vekt .hva gjør jeg da.??
Jeg bruker heller ikke vekt. Men på 1 stort egg bruker jeg en vanlig kaffekopp av alt det andre samt en kopp melk isteden for vann. Får tynne sprø kromkaker med blondekant . Bruker 1 barneskje røre i gjernet?
Kanskje et dumt spørsmål, men skal røret stå i kjøleskapet med plast over hvis man lar det svelle over natten? 🙂
Made this on my old non electric iron. They turned out nice and crips. The first two got stuck so I was a bit worried at first, but the recipe is good. I added cardamom for extra flavour.
Hvor lenge kan de ligge før de blir for tørre/ødelagte? Er det for tidlig å bake nå?
Det er ikke for tidlig å lage de nå. De er holdbare i flere måneder 🙂
Deigen skilte seg? Hva har jeg gjort feil?
Avkjølte du smøret før du tilsatte det?
Hei. Noen oppskrifter er også med potetmel. Hva utgjør det?
Hjelp. Noen gode råd for hvorfor krumkakene´revner` når jeg skal ta de ut av hjernet??
Det ser ut som om mengdemåla på ingrediensene er vekke….Både på min maskin og via mobilen min.
Er det noko gale med sida her, eller er det mine maskinar?….
MVH Else, fan
Neida, her er det ikke noe galt. Dersom du leser litt i arbeidsbeskrivelsen skjønner du nok hvorfor mengdene er utelatt. Du begynner nemlig med å veie opp eggene, feks. 3 stk, og tar samme mengde av de øvrige ingrediensene. Lykke til!
Jeg bruker alltid din oppskrift. Mine krumkaker blir myke etterhvert. Hva gjør jeg galt? Står i varm kjeller.
Tillegg:
Bruker elektrisk jern.
Denne oppskriften brukte også min gamle bestemor som var født 1907, og den bruker også jeg. Verdens beste krumkaker.
Denne gangen brukte jeg melkefri margarin i stedet for smør, (Pga melkeallergi)og de ble veldig sprøe og gode.