Kyllinglårfilet er ypperlig grillmat. Fyll dem gjerne med parmesan, urter og oliven, og surr dem inn i en skive bacon, før de får kose seg på grillen. Kyllingen serveres på en seng med tomat- og olivensalat, og med grillet brokkolini og poteter som tilbehør. Prøv det du også!
Ingredienser
KYLLINGRULLER
700-800 g | kyllinglårfilet |
8 skiver | bacon (ca.) |
16 | basilikumblader eller andre friske urter |
1 dl | parmesan , finrevet |
1 neve | sorte oliven , i skiver |
1/2 | sitron , finrevet skall |
salt og pepper |
TOMAT- OG OLIVENSALAT
250 g | cherrytomater , gjerne ulike farger |
50 g | ruccula eller annen småbladsalat |
1 neve | sorte oliven |
2 ss | extra virgin olivenolje |
gressløk , finsnittet | |
salt og pepper |
GRILLET BROKKOLINI MED PARMESAN
300 g | brokkolini eller 1 brokkoli |
0,75 dl | olivenolje |
1/2 ts | tørket timian eller 1 ss frisk (finhakket) |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper | |
parmesan , høvlet | |
2-3 klyper | chiliflak |
TILBEHØR
4 porsjoner | småpoteter |
nøytral olje | |
balsamicoeddik , vellagret type |
SLIK GJØR DU
GRILLEDE SMÅPOTETER
Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og pensle potetene med litt nøytral olje. Grilles til de er møre.
FYLT KYLLING
Legg kyllinglårfiletene med skinnsiden ned og krydre dem med litt salt og nykvernet sort pepper. Legg 2 basilikumblader, litt oliven, revet parmesan og finrevet sitronskall på hvert lår og rull sammen, og rull det deretter inn i en baconskive. Legg den fylte kyllingen med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen (se grilltips her). Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til kyllingen er gjennomstekt. Snu dem ofte. La kyllingen hvile ca. 5 minutter før servering.
BROKKOLINI MED PARMESAN
Rør sammen olivenolje, timian og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Drypp marinaden over brokkolinien og la det marinere noen minutter. Grilles på direkte varme, til brokkolinien er mør og fin. Dryss over parmesanflak og chiliflak ved servering.
TOMAT- OG OLIVENSALAT
Ha ruccula, cherrytomater og oliven i en vid salatbolle eller et dypt serveringsfat. Drypp over litt av din beste olivenolje og krydre med litt flaksalt.
SERVERING
Server de fylte kyllinglårene sammen med salaten, grillet brokkolini og grillede småpoteter. Drypp litt vellagret balsamicoeddik over det hele, og nyyyt!
Har du en løsning der jeg kan velge antall porsjoner?
Ja, det har jeg. Les her hvordan du gjør det: https://trinesmatblogg.no/hvordan/#hvordan-justere-antall-porsjoner-og-hva-du-ma-vaere-obs-pa
Dette var mitt i blinken
Rett og slett
Arnold
Hej Trine
Tusind tak for meget vældig godt mad.
Den fyldte kylling i Junimenuen kan den laves i ovnen?
Mange venlige hilsner
Per
Ønsket å lage dette i ovn. Forslag til hvordan?
Turid