Det beste hamburgerbrødet baker du selv! Ved å elte gjærdeigen leeenge og tilsette smøret mot slutten av eltetiden, får du luftige og saftige hamburgerbrød - hver gang. Lag gjerne noen ekstra når du først er i gang, for disse egner seg godt å fryse ned også.
Ingredienser
GJÆRDEIG
750-800 g | hvetemel |
15 g | gjær eller 1/2 pakke tørrgjær |
1 ts | sukker |
1/2 ts | salt |
2 1/2 dl | melk |
2 1/2 dl | vann |
50 g | smør |
TIL DEKOR
1 | egg (kan sløyfes) |
sorte sesamfrø (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret, i bakebollen. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer vann dersom den virker tørr. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Du skal nå ha en blank og fin deig. Dekk bollen med klede, plast eller sett på lokk, og la deigen forheve i ca. 1 time eller litt lengre.
Ha deigen på melet bakebord, og del den opp i 10-12 jevnstore emner. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten (ca. 1 1/2 cm), og legg dem på bakepapirkledd stekebrett. La brødene etterheve under klede eller plast i 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 12-15 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort burgerbrødene dine er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist.
Del burgerbrødet på langs og fyll det med burger, fiskeburger, pulled pork, pulled chicken – eller det du måtte behage.
Burgerbrød som du får til overs kan fint fryses. La brødene tine i romtemperatur, og varm dem eventuelt raskt i stekepannen/grillpannen eller i stekovnen før servering. Dersom du heller vil lage halvgrove hamburgerbrød kan du prøve denne oppskriften.
VELBEKOMME!
Har bakt hamburgerbrødene dine i dag og de ble supre! Gleder meg til å smake på hamburgeren også!