Jeg elsker fargerike salater med gode smaker. Her kommer en ny favoritt, toppet med hoisinmarinert andeconfit, chilimajones, ristede peanøtter og friske urter. Jeg har her brukt ferdig andeconfit, men du kan selvsagt benytte annet andekjøtt, eller for eksempel kylling.
Ingredienser
SALATEN
500 - 600 g | andeconfit , kyllingconfit el. |
3 ss | hoisinsaus (ca.) |
50-100 g | småbladsalat |
150 g | bønnespirer |
100 g | sukkererter , finsnittet |
200 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 | agurk , strimlet |
2-3 | gulrøtter , i tynne strimler |
1 neve | salte peanøtter , ristet og grovt hakket |
frisk koriander og/eller mynte | |
chilimajones |
DRESSING
1/2 | rød chili , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | fishsauce |
1 ss | limesaft |
1 ss | brunt sukker |
1 ss | nøytral olje |
1 ts | riseddik |
nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Lag andeconfit eller kyllingconfit etter anvisningen på emballasjen, eller bruk annet ferdig stekt ande- eller kyllingkjøtt. Riv/del kjøttet opp i mindre biter, tilsett hoisinsaus og bland sammen.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene.
Skjær opp grønnsakene som angitt, og ha dem i en stor salatbolle eller 4 porsjonstallerkener. Drypp ca. halvparten av dressingen over salaten. Rist peanøttene i en tørr stekepanne, til de begynner å få litt farge, og hakk dem deretter grovt.
Topp salaten med varmt/lunt andekjøtt, ristede peanøtter og friske urter. Server chilimajones og resten av dressingen som tilbehør.
Server gjerne risnudler eller godt brød ved siden av dersom du ønsker at retten skal mette mer.
VELBEKOMME!
Unnskyld Trine
Men jeg finner ikke ut hvor chilimajonesen er i denne oppskriften?
Mvh Siw anette
Chilimajonesen står i ingrediensoversikten og serveres som tilbehør. Har ikke oppskrift på chilimajones her, hvis det var det du lurte på. Det kan du lage enkelt selv ved å røre sammen majones (hjemmelaget eller kjøpt) med chilisaus/sriracha og litt lime, eller kjøpe den ferdig.
De har veldig god chilimajones på Meny, fra Jacobs Utvalgte.
Hvor får man tak i andeconfit?
De selger både andeconfit og kyllingconfit på Meny. Tror de har det i endel andre butikker også. Kommer ofte på hermetikkboks.
Rimelig – nærmere halv pris – på ColorLine til Danmark og Sverige. I Norge nærmer det seg 1000-lappen for en boks.
Tusen takk!! Dette ble fantastisk godt
Kan jeg bruke ferdig grillet kylling fra ferskvaredisken?