Kylling korma er en rett som har sitt opphav fra Sør-Asia, men som finnes i utallige variasjoner. Her er min variant hvor jeg også har tilsatt paprika og gulrøtter for at retten skal mette litt mer. Retten er smaksatt med garam masala (en krydderblanding som består av blant annet sort og hvit pepper, koriander, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og nellik), som sammen med frisk chili, ingefær og hvitløk tilfører retten mange gode smaker.
Ingredienser
KYLLING KORMA
600-700 g | kylling , lårfilet eller bryst, i biter |
1 | gul løk , finhakket |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
1-2 ss | ingefær finrevet |
1/2 | rød chili (ca.), finhakket |
2-3 ss | garam masala (smak til) |
1 boks | kokosmelk (4 dl) |
1 dl | tyrkisk yoghurt (ca.)eller annen matyoghurt |
1 boks | hermetiske tomater hakkede (400 g) |
2 | gulrøtter , i tynne staver |
1/2-1 ss | kyllingfond eller ca. 1 kyllingbuljongterning |
salt og pepper | |
frisk koriander , grovt hakket |
TILBEHØR
nan (se video her) | |
basmatiris , tilberedt etter anvisningen på pakken | |
1 neve | cashewnøtter eller mandler, grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle grønnsakene og kyllingen slik at du har alt klart før du setter i gang. Dersom du har kyllinglårstykker deler du dem i to, mellom overlåret og «kyllingklubben». Benytter du kyllingbryst deler du dem i 3-4 jevnstore biter.
Ha litt nøytral olje i en gryte/vid panne og stek løk og paprika på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili mot slutten av steketiden og la det surre med. Tilsett deretter garam masala og la løk- og paprikablandingen surre på middels varme 1-2 minutter, før du tilsetter kokosmelk, yoghurt, hermetiske tomater, kylling- fond/buljongterning og gulrøtter. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Tilsett kyllingen og la den trekke med på svak varme i ca. 15 minutter til den er gjennomkokt, og grønnsakene er møre og fine. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer kyllingfond/buljongterning og garam masala, om nødvendig.
Rett før servering drysser du over grovt hakkede cashewnøtter og koriander. Serveres med nan og basmatiris.
VELBEKOMME!
Åh, NAM, denne gleder jeg meg til å prøve! Ser utrolig god ut 🙂
Denne var utrolig god! Nydelig med nan til 🙂
Gleder meg til å prøve! Hvor får man kjøpt garam masala?
Akkurat kjøpt det på Meny, Garam. Asala fra Mill & Mortar
Korreksjon: Garam Masala
Ser godt ut! Bruker du kyllingfond/ buljong uten å blande ut i vann? 🙂
jeg veeeeldig på dette nå!
Ja.
Syklubbmat ikveld!
Fantastisk god gryte, og enkel å laga. Anbefaler denne?
Helt nydelig!
Skal lage denne men med lam i steden. Hadde vært fint om du kunne laget noen indiske retter med lam i stedenfor kylling (har gjerne litt annen tilbereding enn kylling for å få mørt og godt kjøtt..?). Takk for alle dine gode og inspirerende oppskrifter.
Kjempegod! 🙂
Denne var utrolig god! Måtte doble buljongen, men mulig det var buljong-typen jeg brukte som ikke var den beste… Elsker oppskriftene dine!
Hei
Hadde det godt an å få kaloriene på hver mat rett?
http://trinesmatblogg.no/faq/faq-kan-du-kaloriberegne-oppskriftene-dine/
Denne oppskriften er blitt hele familiens favorittmiddag. Nydelig middag som jeg lager dobbel oppskrift av igjen og igjen.. ?
Gryten min blir altfor tynn. Har du tips for å unngå dette?
Er det rå kylling du har rett i gryta?
Mvh Mette
Ja.
Kjempegod, men litt ekkel farge. Tips til tilsetning for hyggeligere farge?
Hva med 1-2 ss tomatpuré?
Veldig god! Kan denne fryses?
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Ja, den kan fryses.
Kan man bruke noe annet enn kokosmelk?
Prøv med matfløte eller kremfløte.
Dette er ikke kylling korma som jeg kjenner den. Det skal ikke være tomater og gulrøtter, og den bør være fløte basert. Langt fra den opprinnelige oppskriften. Ellers er det veldig mange oppskrifter fra Trines matblogg.
Skal ikke kyllingen stekes?? Bare legges rå oppi gryta??