I dag logger jeg av for noen dager, og reiser til New York sammen med døtrene mine. Det ser jeg veldig frem til! I mellomtiden kan dere kose dere med deilige Chocolate chip cookies, som har sitt opphav fra USA for mer enn 80 år siden.

Disse smakfulle sjokoladekjeksene er familiens favoritt for tiden, og en ny porsjon står på "to do"-listen før påskeferien. Ypperlig sammen med en god kaffekopp på tur, ved hytteveggen eller på verandaen - hvis påskesolen skulle finne på å dukke opp.

Ingredienser

125 g hasselnøtter
175 g smør (romtemperert)
150 g sukker
125 g brunt sukker
50 g kremost
1 egg
325 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
1/2 ts flaksalt
300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Fordel hasselnøttene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 7 minutter, til skallet sprekker opp. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni håndkleet mot nøttene slik at mesteparten av skallet løsner. Grovhakk hasselnøttene.

Rør romtemperert smør, sukker og brunt sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper). Tilsett kremost (kan eventuelt erstattes med smør) og rør det sammen, og tilsett deretter egget. Bland alt det tørre og tilsett i smørblandingen. Grovhakk sjokoladen (eller bruk sjokoladeknapper som jeg har gjort her) og rør dem inn i deigen sammen med hasselnøttene. Ha gjerne den ferdige deigen på et stykke plastfolie og form den til en pølse.

Chocolate chip cookies

Del opp deigen i 28-30 jevnstore biter. Trill dem til kuler som du fordeler på to bakepapirkledde bakebrett (med litt avstand imellom). Trykk dem litt ned og stek dem midt i ovnen ved 180 grader, over- og undervarme, til kjeksene er gylne og fine, etter 10-12 minutter. Det kan være lurt å steke en prøvekjeks. De skal ikke være helt gjennomstekte, men passe sprø oppå og med en seig kjerne. Det er da de er aller best, synes jeg. La kjeksene hvile på bakebrettet et par minutter, og la dem deretter avkjøles på rist.

Nyt chocolate chip cookies lunkne med et glass kald melk eller en kopp god kaffe.

TIPS

  • Kjeksene oppbevares i tett boks, og er holdbare et par uker. Kjeksene kan fryses.
  • Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager (innpakket i plast) før den stekes og kan også fryses.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Endelig har jeg funnet en cookie-oppskrift som det ikke blir flate kjeks av! 🙂 Nydelige!

  2. Hei!
    Hvor får man kjøpt sjokoladeknapper i Norge?
    Tusen takk for en kjempe inspirerende matblogg.

  3. Går det fint å ikke bruke hasselnøtter? Blir disse kjeksene harde og sprøe, eller blir de myke og mer “fudge” aktig? Håper på sistnevnte! Du rocker Trine, inspirerer meg til å lage mat!

  4. Dette er de beste sjokoladekjejsene jeg har bakt på lenge, og jeg har prøvd noen oppskrifter. Jeg tok halvt om halvt med melkesjokolade og sjokolade med 70% kakao. Neste gang tror jeg at eg bytter ut noe av sjokoladen med flere av de røstede hasselnøttene.

  5. Takk for inspirasjon og nok en god oppskrift!
    Disse cookiene smakte ble i følge 8-åringen bedre enn de vi får kjøpt på caféen på hjørnet. Kjeksene ble sprø utenpå og myke inni, de smeltet på tungen.
    Vi bakte med 100g hvit-, 100g melke- og 100g mørk-kokesjokolade, smør istedenfor ost og uten hasselnøtter.

  6. Kan eg bruka mandler i staden for nøtter i denne oppskrifta? Svigersønnen er allergisk for nøtter

  7. Veldig gode cookies, crispy utenpå og myke inni. Jeg delte opp deigen i det antall som var angitt i oppskriften, men syns de ble for store. Laget de derfor over tre stekebrett med 16+16+20 stk. Da ble de omtrent som på bildet til Trine og passe store, syns jeg. Stekte de i ca 12 min. Takk for flotte oppskrifter, jeg bruker bloggen din ofte ☺️

  8. Hei! Hvorfor bruker du kremost i oppskriften? Hvilken funksjon har den? Kan jeg bruke rømme eller yoghurt istedenfor?

  9. Så fine kaker! Jeg lagde en glutenfri variant for min familie med Møllerens fin melblanding og fulgte ellers oppskriften. De ble perfekte! Takk for en gode oppskrifter, Trine.

  10. Det fungerer og heilt fint å gjere dei mjølkefrie ved å bytte ut smør med mjølkefri Melange og kremost med Påmackan naturell. Bruk ein god sjokolade utan mjølk, t.d. Coop mørk kokesjokolade. 🙂

Leave a Reply to Anne M Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste