I dag kan jeg friste med en smakfull, fruktig og frisk kyllingsalat med asiatiske aner. Jeg elsker å bruke frukt i maten, og her lurt både papaya/mango og eple oppi salaten. Det hele toppes med en spicy dressing, som er en nytelse i seg selv.
Ingredienser
KYLLINGSALAT
400 g | kyllingfilet , i biter |
1-2 | hjertesalat , i strimler |
2 | gulrøtter , i staver |
1 | rødløk liten , i tynne båter |
1 | papaya eller mango, i strimler |
1 | grønt eple , i staver |
1 neve | cashewnøtter , grovt hakket |
frisk koriander , grovt hakket |
DRESSING
1 | rød chili , finhakket |
1 ts | frisk ingefær revet |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
3 ss | fiskesaus |
2 ss | solsikkeolje |
1/2-1 | lime , saften |
2 ss | sukker |
SLIK GJØR DU
Skjær opp kyllingen i jevnstore biter. Du kan benytte kyllingbryst eller utbenet kyllinglår. Stek kyllingen i nøytral olje til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med limesaft og sukker, til du får en god balanse mellom det søte og syrlige. Sett til side slik at de gode smakene får satt seg, og sukkeret er helt oppløst.
Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt over, og ha dem i en salatbolle eller fordel dem på 4 tallerkener. Skjær opp eplet rett før servering, slik at du unngår at det blir brunt. Tilsett deretter kyllingbitene, cashewnøtter (kan sløyfes) og frisk koriander etter smak. Vend salaten forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av dressingen over salaten, og server resten ved siden av.
Serveres og nytes umiddelbart. Ønsker du at salaten skal mette mer kan du serverer ris som tilbehør.
VELBEKOMME!
Dette ønsker vi til middag
Lagde denne salaten for første gang for et halvt år siden, og mange ganger siden. Elsker kombinasjonen av salt, søtt, crunchy og bløtt. Anbefales varmt!
Så gøy å høre at salaten har blitt en favoritt hos deg også! 🙂
Tips til hva man kan bruke istedenfor fiskesaus for å få en glutenfri dressing?
Det skal benyttes asiatisk fiskesaus, som vel er glutenfri? Så vidt jeg vet består den av fermentert ansjos (el.) og benyttes for å tilføre retten salt. Alternativt kan du benytte glutenfri soyasaus isteden (smak til). Lykke til!
Hei! Kan man bruke noe annet enn fiskesaus? Jeg er «livredd» for fiskesmak.
Det er vanskelig å erstatte fiske- og østersaus helt nøyaktig. Det nærmeste jeg kommer er soyasaus med litt riseddik. Slik som her, med 3 ss fiskesaus, ville jeg hatt litt over 2,5 ss soyasaus og 1/2-1 ts med riseddik. Smak deg frem, slik at ikke riseddiksmaken blir for fremtredende.