I dag kan jeg friste med en smakfull, fruktig og frisk kyllingsalat med asiatiske aner. Jeg elsker å bruke frukt i maten, og her lurt både papaya/mango og eple oppi salaten. Det hele toppes med en spicy dressing, som er en nytelse i seg selv.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLINGSALAT

400 g kyllingfilet , i biter
1-2 hjertesalat , i strimler
2 gulrøtter , i staver
1 rødløk liten , i tynne båter
1 papaya eller mango, i strimler
1 grønt eple , i staver
1 neve cashewnøtter , grovt hakket
frisk koriander , grovt hakket

DRESSING

1 rød chili , finhakket
1 ts frisk ingefær revet
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss fiskesaus
2 ss solsikkeolje
1/2-1 lime , saften
2 ss sukker

SLIK GJØR DU

Skjær opp kyllingen i jevnstore biter. Du kan benytte kyllingbryst eller utbenet kyllinglår. Stek kyllingen i nøytral olje til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og sett til side.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med limesaft og sukker, til du får en god balanse mellom det søte og syrlige. Sett til side slik at de gode smakene får satt seg, og sukkeret er helt oppløst.

Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt over, og ha dem i en salatbolle eller fordel dem på 4 tallerkener. Skjær opp eplet rett før servering, slik at du unngår at det blir brunt. Tilsett deretter kyllingbitene, cashewnøtter (kan sløyfes) og frisk koriander etter smak. Vend salaten forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av dressingen over salaten, og server resten ved siden av.

Serveres og nytes umiddelbart. Ønsker du at salaten skal mette mer kan du serverer ris som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lagde denne salaten for første gang for et halvt år siden, og mange ganger siden. Elsker kombinasjonen av salt, søtt, crunchy og bløtt. Anbefales varmt!

    1. Det skal benyttes asiatisk fiskesaus, som vel er glutenfri? Så vidt jeg vet består den av fermentert ansjos (el.) og benyttes for å tilføre retten salt. Alternativt kan du benytte glutenfri soyasaus isteden (smak til). Lykke til!

    1. Det er vanskelig å erstatte fiske- og østersaus helt nøyaktig. Det nærmeste jeg kommer er soyasaus med litt riseddik. Slik som her, med 3 ss fiskesaus, ville jeg hatt litt over 2,5 ss soyasaus og 1/2-1 ts med riseddik. Smak deg frem, slik at ikke riseddiksmaken blir for fremtredende.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste