JUNIMENYEN; GRILLEDE NEKTARINER, BACONSURRET KYLLING OG RABARBRAPAI
Inviter til grillfest under solen! Her er mitt forslag til en enkel, populær og smakfull treretters meny, med spennende og sprudlende vintips fra Sara. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
# FORRETT #
Vi starter med søte, grillede nektariner med parmaskinke og en nydelig bringebærvinaigrette som topper det hele.
Vintips: Still by Hattingley 2020 (England)
#HOVEDRETT #
Baconsurrede kyllinglår gjør alltid stor suksess på grillen. Server den gjerne med grillede grønnsaker, couscous og hjemmelaget basilikumpesto.
Vintips: Loxarel a pèl +18 Brut Nature Reserva (Spania)
# DESSERT #
Som en søt avslutning smaker det ekstra godt med smuldrepai med rabarbra og jordbær, toppet med en silkemyk fløtekrem.
Vintips: Château de Myrat 2015 (Frankrike)
Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er sommelier med mer enn 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon, og har skrevet flere vinbøker. Hun holder også vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset, og episoden der jeg var gjest.
LYKKE TIL!
Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her.
Nydelig juni meny Trine. Tenker å lage denne til mitt fadderbarn. Ser du har med vinforslag. Jeg liker jo å ta meg ett enkelt glass i godt selskap når det passer seg. Prøver å være forsiktig med alkohol. Ønsker å servere en frisk eplemost av god kvalitet til mitt fadderbarn. Takk for flotte oppskrifter Trine du redder mange av middager.
Helt fantastisk! 10/10
Lagde denne til familien i dag, og selv den mest kresne var fornøyd!
Nydelig meny.
Hva med drukketips som ikke inneholder alkohol?
drikketips 😉