Har du prøvd å erstatte de tradisjonelle "ventepølsene" med grillede nektariner? Med litt god parmaskinke rundt og dyppet i bringebærvinaigrette blir dette en fargerik og smakfull start på grillmåltidet, sommerfesten, helgemiddagen eller hva det skulle være.

Ingredienser

GRILLEDE NEKTARINER

3 nektariner (i 4 båter)
6 skiver parmaskinke skiver
12 blader basilikum
12 tannstikkere

BRINGEBÆRVINAIGRETTE

3 ss olivenolje (extra virgin)
1 ss bringebæreddik
2 ts flytende honning
1/2 ts spisskummin (malt, smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Ha olivenolje, bringebæreddik og honning i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med spisskummin, salt og pepper.

Del nektarinene i to og fjern steinen. Del hver halvdel i to, og grill nektarinbåtene på middels (direkte) varme i et par minutter på hver side, til de har fine grillriller og er gjennomvarme. Du kan benytte utegrillen eller grillpanne. Del parmaskinkeskivene i to på langs og plukk av friske basilikumblader. Finn frem en tannstikker eller lignende og fest skinkeskiven og basilikumbladet i nektarinen. Serveres ganske umiddelbart med bringebærvinaigretten som tilbehør – og gjerne sammen med et glass med gode bobler.

VINTIPS (FRA SARA DØSHER) 

  • Still by Hattingley 2020 (England). Pris: kr. 229. Jippi! Endelig engelsk rosévin i basisutvalget. Dette er bra saker. For et lykketreff det er når man finner vin og mat som smaker det samme. Denne roséen er saftig og sjarmerende med tydelig smak av hvit fersken og bringebær. Salt parmaskinke, sødmefull fersken, syrlig bringebærvinaigrette – jeg tror denne retten må være skapt for Hattingleys rosé. Nå ble det sommer!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja hvorfor alltid denne melonen. Dette er jo mye friskere. Serverte selv parmaskinke med pannekake fersken i helgen, ikke grillet,men det skal gjøres neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste