REISEBREV FRA NICE #2
Matreisen til Nice i vår var en hyggelig og smakfull opplevelse fra ende til annen. Reisebrevet fra de to første dagene finner du her.
Den tredje dagen gikk turen til markedet i gamlebyen for litt shopping. Markedet hadde et imponerende og fargerikt utvalg av frukt og grønt som en norsk matblogger bare kan drømme om.
Marianne loste oss mellom de smale smugene, og historiene om bygninger, skikker og plasser kom som perler på en snor. Hun kjøpte også provençalske spesialiteter som vi fikk smake på, som for eksempel «petit farcis» som er grønnsaker fylt med deilig kjøttfyll, hun viste oss hvor vi skulle kjøpe den beste olivenoljen (Nicolas Alziari) og tok oss med på isbar med 100 forskjellige istyper (Fenocchio på Place Rossetti). Ja, vi ble virkelig tatt godt vare på.
Deretter ruslet vi ut på strandpromenaden og i retning havnen i Nice hvor vi tok en kaffe, før vi ble plukket opp av bussen og kjørt til den flotte middelalderbyen Eze Village.
Eze Village ligger vakkert til på en fjellknaus mellom Nice og Monaco. Vi spaserte opp de smale og svingete gatene, mellom gamle steinhus som i dag for det meste fungerer som restauranter, kunstbutikker og souenirbutikker, men noen er faktisk også bebodd.
På toppen ligger restene av byens gamle slott som kan dateres tilbake til 1200-tallet. Og utsikten var bare helt spektakulær.
På toppen var det dekket til lunsj for oss på Chateau Eza, og på den private terrassen hadde vi en fantastisk utsikt over Côte d’Azur.
Vi fikk servert en smakfull 4-retters lunsj med nydelige viner til.
Først noen små munnfuller for å pirre smaksløkene, og deretter kom de nydeligste retter på rad og rekke!
Vi ble godt tatt vare på av de mange kelnerne som sørget for å servere oss mat og sørge for at vi hadde vin i glassene.
Gode og mette, og fulle av inntrykk, satte vi kursen mot sjarmerende Villefranche. Her fikk vi smake på pastis, noen shoppet, mens andre badet.
Deretter gikk turen tilbake til hotellet, og enda litt mer shopping for noen av oss. Den siste middagen i Nice ble servert på den sjarmerende restauranten Petit Séjour Cafe, hvor det blant annet sto and på menyen.
Som dere skjønner, kjempefine dager på jobb! #jegharverdensbestejobb
Reisebrev fra matreisene mine finner du samlet her. Jeg har planer om flere matreiser fremover, så det er bare å følge med her på bloggen under tagen #matreise eller følge med på KinaReisers matreisesider.
For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg vil presisere at jeg har vært med å planlegge/arrangere denne turen i samarbeid med KinaReiser.
Er det mulig å få navn på stedene med best olivenolje og 100 forskjellige istyper?
Jeg har oppdatert innlegget med navnene. 🙂
Så koselig 🙂 Ser ut som dere har hatt en fin tur og regner med at du har fått masse inspirasjon til videre matlaging. Hadde ikke sagt nei til en tur dit, jeg heller!
Klem fra meg 🙂
Det er så fint å lese om det vi var med på i ettertid . Vi hadde en fantastisk tur. Jeg jobber med å inspirere veninner til å være med på tur – Trine du gjør en fantastisk jobb !!!
Hei,
Vi reiser ofte til Nice og da jeg leste om turen deres teknte jeg at det ville være fint å få lære mer om byen og områdene rundt. Er det mulig å få kontakt info til guiden deres Marianne for nå reiser vi dit igjen i februar?
Så hyggelig å høre! Du finner link til Mariannes hjemmeside i det første innlegget fra Niceturen: http://trinesmatblogg.no/2015/07/10/reisebrev-fra-nice-1/ Anbefaler Marianne som guide, er i gang med planlegging av ny tur med henne i 2017, hvis alt går etter planen.:)