masteries Nice gruppebilde

Matreisen til Nice i vår var en hyggelig og smakfull opplevelse fra ende til annen. Reisebrevet fra de to første dagene finner du her.

Den tredje dagen gikk turen til markedet i gamlebyen for litt shopping. Markedet hadde et imponerende og fargerikt utvalg av frukt og grønt som en norsk matblogger bare kan drømme om.

matreise nice

Marianne loste oss mellom de smale smugene, og historiene om bygninger, skikker og plasser kom som perler på en snor. Hun kjøpte også provençalske spesialiteter som vi fikk smake på, som for eksempel «petit farcis» som er grønnsaker fylt med deilig kjøttfyll, hun viste oss hvor vi skulle kjøpe den beste olivenoljen (Nicolas Alziari) og tok oss med på isbar med 100 forskjellige istyper (Fenocchio på Place Rossetti). Ja, vi ble virkelig tatt godt vare på.

matreise nice

Deretter ruslet vi ut på strandpromenaden og i retning havnen i Nice hvor vi tok en kaffe, før vi ble plukket opp av bussen og kjørt til den flotte middelalderbyen Eze Village.

Eze Village ligger vakkert til på en fjellknaus mellom Nice og Monaco. Vi spaserte opp de smale og svingete gatene, mellom gamle steinhus som i dag for det meste fungerer som restauranter, kunstbutikker og souenirbutikker, men noen er faktisk også bebodd.

matreise nice eza matreise nice eza

På toppen ligger restene av byens gamle slott som kan dateres tilbake til 1200-tallet. Og utsikten var bare helt spektakulær.

matreise nice eza

På toppen var det dekket til lunsj for oss på Chateau Eza, og på den private terrassen hadde vi en fantastisk utsikt over Côte d’Azur.

matreise nice eza

Vi fikk servert en smakfull 4-retters lunsj med nydelige viner til.

matreise nice eza

Først noen små munnfuller for å pirre smaksløkene, og deretter kom de nydeligste retter på rad og rekke!

matreise nice eza

Vi ble godt tatt vare på av de mange kelnerne som sørget for å servere oss mat og sørge for at vi hadde vin i glassene.

matreise nice eza

Gode og mette, og fulle av inntrykk, satte vi kursen mot sjarmerende Villefranche. Her fikk vi smake på pastis, noen shoppet, mens andre badet.

matreise nice villefranche

Deretter gikk turen tilbake til hotellet, og enda litt mer shopping for noen av oss. Den siste middagen i Nice ble servert på den sjarmerende restauranten Petit Séjour Cafe, hvor det blant annet sto and på menyen.

Som dere skjønner, kjempefine dager på jobb! #jegharverdensbestejobb

Reisebrev fra matreisene mine finner du samlet her. Jeg har planer om flere matreiser fremover, så det er bare å følge med her på bloggen under tagen #matreise eller følge med på KinaReisers matreisesider.

For ordens skyld: Dette er ikke et sponset innlegg, men jeg vil presisere at jeg har vært med å planlegge/arrangere denne turen i samarbeid med KinaReiser

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det er så fint å lese om det vi var med på i ettertid . Vi hadde en fantastisk tur. Jeg jobber med å inspirere veninner til å være med på tur – Trine du gjør en fantastisk jobb !!!

  2. Hei,
    Vi reiser ofte til Nice og da jeg leste om turen deres teknte jeg at det ville være fint å få lære mer om byen og områdene rundt. Er det mulig å få kontakt info til guiden deres Marianne for nå reiser vi dit igjen i februar?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste