I dag kan jeg by på en deilig potet- og eplesalat, som blant annet er ypperlig tilbehør til spekemat.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
500 g | poteter |
1 | eple , i terninger |
3 | vårløk , finsnittet |
200 g | lettrømme |
2 ss | majones |
2 ss | sennep med honning |
1-2 ss | sitronsaft |
1/2 ts | sukker , smak til |
salt og pepper | |
gressløk eller spirer |
SLIK GJØR DU
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. La dem avkjøles helt og del dem deretter opp i jevnstore terninger. Ha potetbitene i en bolle sammen med eplebitene og vårløken. Rør sammen lettrømme, majones og sennep, og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over potetblandingen og vend det hele forsiktig sammen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Vend inn spirer eller finsnittet gressløk helt til slutt.
TIPS
- Har du ikke sennep med honning kan du benytte vanlig sennep og eventuelt smake til med litt honning.
- Bytt gjerne ut 150-200 gram av poteten med sellerirot, som kokes mør sammen med poteten.
- Prøv gjerne denne oppskriften som forrett eller fingermat: lag rugbrødchips som toppes med potetsalaten, spekemat og litt sennep.
VELBEKOMME!
Publisert 4. 12. 2014
Kan denne lages dagen før den skal serveres?
Veldig god. Brukte creme fraiche istedenfor rømme, og Dijon istedenfor sennep m honning. Sennepssmaken ble litt kraftig for noen, så vil nok redusere sennepsmengden litt neste gang.