Kokebokfavoritter 2014

De aller fleste av årets kokebøker er lansert, og jeg har den siste tiden kost meg med noen av dem. Jeg synes det er mange flotte, inspirerende og varierte kokebøker i år, og har allerede fått noen favoritter som jeg vil dele med dere. Her er mine favoritter denne høsten, i uprioritert rekkefølge:

Min italienske bestemors kjøkkenMIN ITALIENSKE BESTEMORS KJØKKEN (Mariangela Di Fiore)

Norske Mariangela tilbragte sommerferiene i barndommen hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Her lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor. I denne boken har hun samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli. En skikkelig feelgood kokebok, med herlige historier, fine bilder – og ikke minst god, ekte italiensk mat!

fristelserFRISTELSER (Ida Gran-Jansen)

Ida, som for øvrig ble kåret til Årets bakeblogger, har i denne boken samlet sine beste oppskrifter på festkaker, små cookies til å gi bort, brød og rundstykker til søndagsfrokosten, lekker konfekt, søt gjærbakst og verdens beste sjokoladekake. Er du en søtmons er dette boken for deg!

hverdagsmatHVERDAGSMAT (Ole Martin Alfsen)

Ole Martin har tatt i bruk all sin matglede og faglige kompetanse for å komme opp med spennende og varierte middagsforslag som passer i hverdagen, og som er tilpasset en norsk virkelighet. I tillegg får du massevis av nyttige tips om hvordan matlagingen kan gjøres enklere, morsommere og mer smakfull. Boken inneholder 220 oppskrifter, og det skal ikke forundre meg at dette vil seile opp som en klassiker i årene fremover.

9788202440671DET SØTE LIV (Kristine Ilstad)

I denne boken har Kristine bak den populære bakebloggen Det søte liv, samlet sine aller beste og mest populære kake- og dessertoppskrifter. En rikholdig og variert kokebok for søtmonser, hvor det skal være noe for enhver smak!

saus og kraftSAUS & KRAFT (Kulinarisk Akademi)

Noen av Norges beste kokker jobber på Kulinarisk Akademi i Oslo, og i denne kokeboka lærer de bort – gjennom oppskrifter, videoer og bilder, hvordan du trinn for trinn lager saus like bra som proffene. Her får du mer enn 130 oppskrifter på alle typer sauser og klassiske retter, og mange gode råd og tips.

 

den velutstyrte mannenDEN VELUTSTYRTE MANNEN (Olav Birkeland og Jørgen Grann)

Denne boken er den første i Norge som fokuserer på kjøkkenutstyret, og resultatet er fantastiske oppskrifter på retter du kan lage med utstyret du har, eller det du ønsker å gå til anskaffelse av (eller får lyst til å kjøpe etter å ha lest denne boken). Alle kan briljere på kjøkkenet – om de bare vet hvordan. Matnerdene Olav Birkeland (bak bloggen Hobbykokken) og Jørgen Grann lærer deg kjemien bak vellykket mat, og tar deg også med inn i nerdenes verden, hvor blant annet tørris og vernebriller også har gjort sitt inntog på kjøkkenet.

mat på bordetMAT PÅ BORDET fra morgen til kveld (Ina-Janine Johnsen)

Matbloggeren Ina fra bloggen Mat på bordet har samlet sine aller beste oppskrifter mellom to permer. Boken er bygd opp rundt dagens måltider, og her får du blant annet ulike basisoppskrifter som du kan ha med deg resten av livet, og gjøre til dine egne klassikere.

 

 

ingrid 9090 RETTER TIL INGRID ESPELID HOVIG (Arne Hjeltnes)

En bok med de beste tretti norske kokkenes 3-rettere som de ville servere Ingrid hvis hun kom på besøk. Ingrid har inspirert norske mesterkokker i tre generasjoner, og i denne boken gir de 30 beste norske kokkene tilbake og hedrer henne med 90 retter i forbindelse med hennes 90-årsdag.

Ønsker du tips om andre gode kokebøker kan du ta en titt på min «kokebokhylle» på tanum.no, se HER.

Har du en kokebokfavoritt blant høstens nyheter?

Du kan bestille bøkene ved å klikke på de ulike lenkene (#salgslenker). Du får da bøkene til maksimal rabatt, og portofritt sendt hjem til deg. Noe å tenke på til deg selv eller som gave til dine matglade venner?

(# Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!

  Så fint innlegg 🙂

  Kokebøker er noe av det mest inspirerende å bla i, syns jeg! Selv om alle matbloggene der ute gir masse inspirasjon, er det veldig deilig å koble ut med noe håndfast i blant.

  Ha en fin uke videre!
  Trine

 2. Hei, jeg skal har et 50 års lag med ca 50-60 stykker…har du noe godt forslag til meg i forhold til hva jeg kan lage til mat? Jeg er ikke spesielt glad i å lage mat, så vil gjerne ha noe som er enkelt, godt og mettende 😉
  Tusen takk for en inspirerende blogg!!
  Hilsen Hilde

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste