Mai er her, og det er høysesong for festelige lag med bugnende kakebord. I Trøndelag, hvor jeg er født og oppvokst, er et bugnende kakebord fast tradisjon når det inviteres til dåp, konfirmasjon, bryllup eller andre festelige begivenheter. Her tar (noen av) gjestene med seg en av sine beste kaker og herlighetene plasseres på et bord, hvor alle kan forsyne seg etter smak og magemål. Jeg synes dette er en smakfull, hyggelig og fin tradisjon, hvor man deler kakegleder, men ikke minst avlaster vertskapet som jo har mer enn nok annet å henge fingrene i. Jeg har her valgt ut 10 av mine beste kakeoppskrifter som hver og en vil gjøre stor suksess på et kakebord – eller alene. Her er de, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene):

BROWNIE MED OREOKREM er en ny favoritt, hvor den tradisjonelle brownien får selskap av en ostekrem og oreokjeks. Det må jo bare bli bra!

Brownie med oreokrem
Brownie med oreokrem

MARSIPANKAKE MED VANILJEKREM OG FRISKE BÆR er en tradisjonell kake, som bør være et obligatorisk innslag på kakebordet dersom den (noe) eldre garde er representert i selskapet. For noen blir det nemlig ikke fest uten en skikkelig bløtkake. I denne oppskriften finner du blant annet en deilig vaniljekrem og friske bær under marsipanlokket:

Marsipanbløtkake med jordbær, vaniljekrem og valnøtter
Marsipanbløtkake med jordbær, vaniljekrem og valnøtter

KOKOSKAKE er et populært innslag på kakebordet, og dersom den serveres med friske bær og en kule is blir ikke denne kaken gammel på kakebordet!

Kokoskake med marengslokk
Kokoskake med marengslokk

På kakebordet bør GULROTKAKE A´ LA R.O.O.M få hedersplassen, i små stykker vel og merke!

Gulrotkake med eple, sjokolade og ostekrem
Gulrotkake med eple, sjokolade og ostekrem

ISKAKE med bringebærsaus er også en enkel og god kake/dessert, som gjerne kan forberedes flere dager i forveien.

Sitroniskake med bringebærsaus
Sitroniskake med bringebærsaus

En syrlig og god OSTEKAKE er heller ikke å forrakte, med en god jordbærsaus og friske bær.

Ostekake med pasjonsfrukt og jordbærsaus
Ostekake med pasjonsfrukt og jordbærsaus

En deilig sjokoladefestkake med krem og friske bær har stått på 17. maimenyen de siste årene, og det er ikke fritt for at den får ben å gå på når den kommer på bordet.

Sjokoladefestkake med friske bær

Det er heller ikke mye som slår en deilig PAVLOVA, fylt med syrlig krem og sesongens friske bær.

Pavlova med fløtekrem og friske bær
Pavlova med fløtekrem og friske bær

Vil du gjøre det ekstra enkelt kan du satse på denne EPLEKAKEN MED BJØRNEBÆR OG SMULDRELOKK.

Eplekake med bjørnebær og smuldrelokk
Eplekake med bjørnebær og smuldrelokk

Eller hva med en frisk SITRONTERTE med bringebær?

Sitronterte med bringebær
Sitronterte med bringebær

Hva er din kakefavoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har bakt sjokoladefestkaken et par ganger og synes den er fantastisk god. Har også variert den med litt ost i kremen – så blir den enda mektigere 🙂 Og den “nye” brownie med ostekrem var også veldig god!

    Liker godt bloggen din, og boken din! Kjempefin inspirasjon!

  2. Brownien med oreokrem ser veldig fin ut i rundform! 🙂 Hvilken størrelse bør man bruke for å konvertere fra langpanne til rundform? 24?

  3. Nammis, her var det mye fristende 🙂 Pavlova og gurotkaken er blant mine favoritter. Vanskelig å velge hvilken som blir laget til 17.mai 😉

Leave a Reply to Ida Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste