Risotto, erter, spinat, sitron, tomater, parmesan, basilikum og laks er en utrolig bra kombinasjon! Det er egentlig ikke stort og fundere på, lag denne retten så raskt du kan. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

6-8 cherrytomater , delt i to
500 g laks (ca.), i porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
maldonsalt
2 ss smør
2-3 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 dl risottoris
3/4 dl hvitvin (kan sløyfes)
7-8 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
100 g grønne erter
1 pose babyspinat
25-50 g parmesan , revet
1 ss god olivenolje
1 ss smør
sitronsaft litt
salt og pepper
basilikum , hakket

SLIK GJØR DU

Tomatene: Legg tomatene i et ildfast fat med snittsiden opp. Ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt og bak tomatene i ovnen ved 175-200 grader varmluft, i ca 20-30 minutter.

Risottoen: Fres sjalottløk og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett risen og la den surre med, til riskornene blir blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er kokt nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing. Når nesten all væsken er kokt inn tilsettes ertene slik at de får koke med et par minutter. Risen skal nå være al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den. La risottoen hvile et par minutter, før du tilsetter revet parmesan, smør og olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den såvidt faller sammen. Tilsett spinaten og basilikum helt til slutt og rør det hele forsiktig sammen.

Laksen: Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du benytte vanlig stekepanne. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 200 grader i ca 10 minutter (avhengig av stykkenes størrelse), til fisken såvidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Anrett risottoen på en tallerken og legg laksen oppå. Fordel tomatene på tallerkenen og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!

  Siden din er så utrolig fint – jeg henter mye inspirasjon herfra!

  Hvor mye risottoris bruker du i denne oppskriften?

  Hilsen Grete

 2. Dette var en suksess for hele familien! Barna synes risottoen så «rar» ut, men de elsket den! Takk for mange inspirenende oppskrifter. 😉

 3. Selv om du oppfordrer til å lage denne retten så rast man kan tok det meg likevel over et år å få gjort nettopp det. Men når det skal sies så var det verd å vente på! Denne retten var utrolig god! Hilsen både meg, mann og sønn på 1,5 år 🙂

  1. Det varierer. Til hverdags benytter jeg som regel fond utblandet med vann, eller ferdig kraft på boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste