I dag er det selveste vaffeldagen over alle vaffeldager. Og det på en mandag! Så ta frem vaffelpressa og sett i gang med røra!
Ingredienser
150 g | smør , smeltet |
400 g | hvetemel |
75-100 g | sukker |
1 ts | bakepulver |
1 ss | vaniljesukker |
1 klype | salt |
1 ts | kardemomme |
4 dl | melk |
2 dl | fløte (kan erstattes med rømme, kefir, melk el) |
3 | egg |
SLIK GJØR DU
Smelt smøret og la det avkjøles noe.
Bland alt det tørre. Ha i væsken og rør sammen til en jevn røre. Jeg benyttet melk og fløte som hadde gått ut på dato, noe som fint kan benyttes i vaffelrøre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn røre. Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt røres det smeltede smøret inn.
La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter. Ha vaffelrøre i vaffeljernet og stek til vaflene har en gylden farge på begge sider. Oppskriften gir ca 10 vaffelplater.
Vi pleier ofte å ta med oss vaffeljernet og røra ut på terrassen og steke og nyte vaflene utendørs. En herlig tradisjon jentene innførte da vi kjøpte hytta, og som lillebror gjerne er med og holder i hevd også når ikke storesøstrene er på besøk.
Vaflene er best når de er relativt nystekte. Får du vaffelrøre til overs kan den oppbevares i kjøleskapet i flere dager, og stekes opp når behovet for en godbit skulle melde seg igjen. Ønsker du å forsøke deg på Moods of Norway-vaflene kan du prøve denne oppskriften, men ønsker du en sunnere variant anbefaler jeg disse fullkornsvaflene.
Enjoy!
Flott blogg, er innom daglig! Men hvor har det blitt av linkene til de andre bloggene på høyre side? 🙂
Takk for det! Årsaken til at blogglisten over flinke bloggkollegaer og en del andre elementer har blitt fjernet fra høyremenyen er pga feilsøk ifbm de tekniske problemene jeg har hatt de siste månedene. Det blir dessverre slik i påsken (og utskriftsknappen er også midlertidig borte), til feilen er funnet og eliminert. Ha en fin påske!
Dette må være de beste vaflene jeg har smakt 😀
🙂
150gr. smør, er altfor mye smør. Da blir vaflene fettete. Kutt ned til 50 gr. og smør jernet litt innimellom. Forsøkte TORO-oppskriften med 200 gr. smør og vaflene ble så fettete at de omtrent var umulig å holde, de oste fett på lang avstand.
Deilige med rømme. NICE!
Kjempegode vafler!
Tusen takk for oppskriften din, Trine! Hele familien elsket vaflene. Anbafales!:-)
Kan røra fryses?
Takk for super blogg Trine! Men er det bare meg som ikke får 400g hvetemel og 6dl væske til å gå opp…? :-/
Nei Kristoffer, røra ble alt for tykk, jeg måtte tilsette nesten det dobbelte med melk, for å få det til å like ei vaffelrøre. Følger man oppskriften, så ender man opp med muffinsdeig. 🙂
Så mye klaging det var her da. Følgte oppskriften og fikk ei kjempe fin røre. Litt tjukk, men liker det bedre sånn. Blir mindre gris under steking. Vaflene blei heller ikke fettete!!!! Knallgode vafler Trine. Og tusen takk for en kjempe fin blogg?
Jeg fikk 20 vafler ut av denne røren nydelig hva de å!
Vaflene ble kjempegode altså. Det blir mange flere av disse.
Så hyggelig å høre at de falt i smak!