For snart to uker siden feiret min mann og jeg 7 års bryllupsdag - tenk at det er 7 år siden vi giftet oss i vakre Roma! Dagen ble feiret hjemme på kjøkkenet med en enkel treretters middag med italienske smaker og gode viner til. Vi startet med denne enkle forretten som har mange gode smaker i seg.
Ingredienser
Syltet rødløk
1 | rødløk , i båter |
1 dl | rødvinseddik |
1 dl | sukker (evt litt mindre) |
1/2 | sitron , saften |
Tomat- og mozzarellasalat
16-20 | småtomater (gjerne ulike farger), delt i to |
god olivenolje | |
maldonsalt | |
1-2 | bøffelmozzarella , revet i biter |
gressløk , finhakket | |
basilikumblader | |
nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Rens og del rødløken i båter. Kok opp rødvinseddik, sukker og sitronsaft, og la løken trekke i laken til den er mør.
Del tomatene i to, legg dem i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt. Stekes ved 160 grader (midt i ovnen, over- og undervarme) i ca. 10 minutter.
Riv mozzarellaostene i små biter og fordel dem på 4 tallerkener. Ringle over din beste olivenolje og la den stå å trekke et par minutter. Fordel deretter lunkne tomater og syltet rødløk over. Krydre med nykvernet sort pepper, og gi retten et dryss med friske krydderurter. Serveres med godt brød, og gjerne et glass vin til.
ENJOY!
Smaker nydelig. Anbefales!
Så enkelt og så godt! 🙂
Fantastisk god og velsmakende tomat og mozzarella salat Hadde ikke rødvinseddik, så jeg brukte bringebæreddik, og det ble godt for det
Hvor lenge må rødløken ligge i rødvinseddik før den er klar til bruk?