Speket kjøtt er tradisjonell, enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat. Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager.
Ingredienser
6-8 | kokte poteter , i terninger |
1 dl | olivenolje (extra virgin) |
1 ss | hvitvinseddik |
1 ss | grov sennep |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | kapers , finhakket |
2 ss | sylteagurk , finhakket + 2 ss lake |
1 klype | sukker |
1 ss | persille (ca.), finhakket |
1 ss | timian (ca.), finhakket |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Kok potetene og del dem opp i terninger. Hold potetene varme.
Hakk opp alle ingrediensene til dressingen og bland det godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser eller lignende, hvis du heller foretrekker det. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetterningene og vend det hele forsiktig sammen. Gi potetsalaten et lite dryss med grovt hakket timian.
Server potetsalaten sammen med spekematen og med litt sylteagurk som tilbehør.
Nyyyt!
Kan denne potetsalaten lages dagen før?
Ja. Jeg lagde dressingen og kuttet potetene i biter dagen før.
Da var det bare til å koke potetene, noe som gikk raskt…og helle over dressingen/sausen. Var veldig god.
Nina
Hei,
Må denne salaten vøre varm
Nei, den kan også serveres kald.
Hvor mange er Deanne be regent til, tender å lage til spekemat.