Mine 10 beste kaker
17. mai er rett rundt hjørnet, noe som er en ny anledning til å lage og innta store mengder kaker av ulikt slag. Nedenfor har jeg samlet de 10 beste kakene som jeg har publisert på bloggen (i uprioritert rekkefølge). Hjemme hos oss har vi våre tradisjoner på nasjonaldagen, og hvilken kake det er vil du nok forstå når du ser oversikten under. Kanskje du også finner en kake eller to som frister? (Trykk på bildene, så kommer du til oppskriften på den aktuelle kaken.)
1. Sjokoladekake med sjokoladekrem og jordbærstrøssel
2. 17-mai kake med frukt, bær og marengs
3. Oreokake
4. Sitronterte med friske bringebær
5. Bløtkake med bringebær og blåbær
6. Gulrotkake à la R.O.O.M
7. Sitroniskake med jordbærsaus
8. Pavlova med limekrem og friske bær
9. Varm eplekake med vaniljeis
10. Emiliekake
Har du en kakefavoritt, skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet under!
Jeg får vel slå et slag for både mørdeigskake med blåbær og rømmelokk, samt Mississippi Mud Pie. Har man spist sistnevnte bør man vel helst ikke ha så mange andre planer den dagen, men du verden, den er deilig likevel;)
Firkløverkaka er minn favoritt (http://oddbfurre.blogspot.com/2009/10/firklver-kaka.html)
Har testa ut pasjonsfruktkaka di, også veldi god:) laga litt egen variant, etter ett misslykka forsøk (http://oddbfurre.blogspot.com/2011/04/pasjonsfruktkaka.html). Den skal eg laga til konfirmasjon til helga, men med pynt på kantane og.
Snickerskake!
Må si at mine favoritter er Pavlova med vaniljekrem og friske bær, og Daim iskake.. Ojojoj..
Har enda ikke bestemt meg for hva som skal serveres på 17.mai 😛
Pavlova! Ingen over, ingen ved siden 😀
Har blitt tradisjon på 17. mai 🙂
Pavola med masse bær er en sikker 17 mai-favoritt.
Jeg bytter ut sukkeret med sukrin og visp er dette en sunn og kjempe god kake 🙂
Gleder meg allerede til 17. mai!!
Så mye godt…
Hei Trine, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på helgens Lesernes VG. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg
Fint! 😉
Må takke for god inspirasjon og tenkte at jeg skulle dele en oppskrift med deg. Mulig du allerede har oppskriften. Denne sjokoladekaken kalles drømmen og er superenkel å lage (jeg har laget den på egenhånd siden barneskolen.)
Drømmen
3 store egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Pisk sukker og egg hvitt
Bland det tørre og sikt det i eggedosisen, bland forsiktig. Hell i formen (22cm) med bakepapir i bunn. Stek i 45 min på 180 grader nederst i ovnen. Avkjøles helt i formen.
Fyll:
150 g smør (romtemperert)
150 g melis
3-5 dl vaniljekrem
2-3 ts vaniljesukker
1-3 ts kakao
Pisk smør og melis, tilsett vaniljekrem og smak til med vaniljesukker og kakao.
Del kaken i to eller tre. Legg krem mellom lagene og til slutt over kaken. Pynt med revet kokesjokolade og kos deg :).
—
Ok en liten baktanke. Om du lager denne og om du får til fyllet uten at det skiller seg så vil jeg gjerne ha tips om hvordan du fikk det til :).
Takk for tilbakemelding, og ikke minst for oppskrift! Superenkel å lage skriver du, men så sliter du litt med at fyllet skiller seg :/ Hmmm… Lager du vaniljekremen selv?
I dag har jeg bakt Gulrotkake à la R.O.O.M er bakt for n`te gang. Nå på oppdrag for sjefen min som påstår hun ikke kan bake. Den skal serveres i barnedåp på søndag. jeg er veldig enig i at denne skal på listen over dine 10 beste kaker. Jeg har testet nesten alle…..
Så gøy at du har forsøkt så mange av oppskriftene mine! 😉
kaken er lett å lage og fyllet smaker like godt selv om det skiller seg heldigvis. Det hadde imidlertid vært greit om det ikke hadde skilt seg. Da jeg var liten laget jeg vaniljekremen av vaniljesaupulver og halv mengde veske. Nå er jeg latere og kjøper ferdig vaniljekrem. Har den romtemperert, men fyllet skiller seg likevel.
Hembakade kakor utan gradde!
Her er oppskrift på en fantastisk god suksesskake. Denne er meget populær på kakebordet!!!
Kakebunn:
4 eggehviter
1 kopp sukker
1 kopp kokos
1 kopp hakkede hasselnøtter
1/2 kopp hakket kokesjokolade
1 ts bakepulver
Bland eggehviten stiv og bland inn resten.
Stekes på 170 graderi 40-60 minutt.
Topping:
4 eggeplommer
1 dl fløte
100 gr. sukker
1 ts vaniljesukker
Kokes opp. Vent til kremen er romtemperatur. Rør inn 100 gr. meierismør. Legges på kakebunnen når bunnen er kjølnet.
Pisk resten av fløten til krem og smør den over den gule kremen. Rasp mørk sjokolade på toppen!
*Trine*
Takk for tipset! 😉
Du har veldig mange gode kakeoppskrifter her på bloggen din, men jeg lurer på om du kan anbefale noen kaker som egner seg godt som bryllupskake? Det trenger ikke å være en kake med mange etasjer, gjerne bare 2 🙂
Mener du som bryllupskake eller kake til bryllup? Mine beste kaker finner du samlet her http://trinesmatblogg.no/2014/05/03/mine-10-kakefavoritter/, og det er jo brudeparets preferanser som bør være utslagsgivende for hva slags kake en velger. Lykke til!
Hei Trine.
Skal ha konfirmasjon om ikke lenge og konfirmanten elsker Oreo kake. Tenkte jeg skulle bake en str large. Den skal være en av hovedkakene. Anbefaler du meg å bake dobbelt av alt , eksempler langpanne eller ?
Takk for snarlig svar og fantastiske smaklige oppskrifter mvh Anne Grethe