Her kommer oppskrift på en enkel og god eplekake som alltid blir vellykket:

 • 125 g smør
 • 125 g sukker
 • 125 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 egg
 • 3-4 epler
 • en neve mandler
 • 2 ss brunt sukker
 • 1/2 ts kanel

Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret (som er delt i små terninger). Knekk eggene oppi en liten bolle og visp de sammen med en gaffel. Røres raskt inn i smørdeigen. Røren skal være ganske løs.

 

Smør en springform, ca. 22 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.

 

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på brunt sukker, kanel og strimlede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

 

Serveres lunken med vaniljeis eller en liten kremklatt!

 

Se oppdatert versjon av eplekaken HER

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne kaka måtte jeg bare prøve, og den var SÅ lett å lage,og resultatet var en ordentlig blid ektemann;)så takk for oppskriften!

 2. Nå er kaken bakt og lykkelige unger gleder seg til å fortære den – jeg trenger jo ikke kokebøker lenger – kan bare titte inn til deg – her er det alltid noe inspirerende å finne… Tusen takk for at du deler.HIlde

 3. Nå har jeg bakt min aller første eplekake, og jeg valgte å følge denne oppskriften, nå står den i ovnen og jeg gleder meg til å se resultatet! Tusen takk for en fin og lett oppskrift.

 4. Nå har jeg fulgt siden din lenge og anbefalt til mine venner, og etter å ha servert denne kaken i går etter deilig fårikål var virkelig høststemningen perfekt:) takk for nok en fantastisk oppskrift!

 5. Nam, denne ser god ut! Hver gang jeg er innom her ender jeg opp med å lage noe. For en inspirasjon du er!!
  Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni? Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen. Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover. Tilslutt legges et lokk av samme deig over. Høres dette ut som noe du har oppskrift på? 🙂

 6. Min faste eplekakeoppskrift som har fulgt meg i årevis er nå byttet ut med denne! Har bakt den tre ganger nå i løpet av litt over en uke, og den har blitt en favoritt hos både tre- og ettåringen i huset! Akkurat nå står en ny variant med et par bananer tilsatt i røra i ovnen og godgjør seg! Høst + eple + kake = LYKKE!

 7. Helt kanon god! Trodde først det var noe feil med oppskriften fordi det ble lite røre, men neida, den hevet seg 3 ganger i størrelsen. Takk!

 8. Hei! Jeg lurer på om jeg bør dobble eller tripple oppskriften for å lage en langpanne versjon av kaken? Har prøvd oppskriften din før, og vet at den er kjempe god! På forhånd, takk 🙂

  1. Anja:
   Jeg ville prøvd trippel til stor langpanne, jeg prøvde 2,5 i mangel på flere egg, men ble allikevel noe «tynn» men smaken var fantastisk! 🙂

   1. Hvis du regner på areal/ volum, ser det ut til at 4 x oppskrift blir mer riktig til stor langpanne… Skal prøve det nå!

 9. Denne er veldig lett å lage glutenfri ved å bruke 125 gr Toro lys melblanding.
  Jeg har de siste gangene lagt et lag med halve stenfrie plommer og trykket de ned i deigen før jeg har lagt på epler. Det gir en god og frisk smak

 10. Tusen takk for en kjempe enkel oppskrift og god kake. Da blir det mer eplekake her i huset fremover.. for dette var lekende lett !

 11. Nettopp laget denne, fantastisk god, men altfor liten… har tre barn så da går det fort..;) Den beste eplekake jeg har smakt. Skal lages snart igjen! Hvilken form ville du brukt om du doblet oppskriften Trine? Takknemlig for svar:-)

 12. Fint om ingrediensene var delt i 2, røre og topping. Ikke så lett for barn når det står «ha alt det tørre i bakebollen».
  Men.. den er i ovnen nå, så håper den blir god uansett.

 13. En nydelig og lettvint eplekake!
  Har laget denne flere ganger og det er alltid like vellykket. Nå står det en og godgjør seg i ovnen!
  God søndag!

 14. deilig kake som får massevis av kompliment! så kjekt! Eg brukte pecan i staden for mandler, og hadde litt malt ingefær i røra i tillegg til resten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste