Bløtkake må man ha når det skal feires fødselsdag, og andre små og store anledninger! En bløtkake spekket med massevis av friske blåbær og bringebær får du garantert avsetning på! Du trenger:

5 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
eplejuice til dynking av sukkerbrødet
2 bokser kremfløte, stivpisket
1 pakke singelfrosne bringebær (eller ca 300 gram friske bringebær), lett sukret
1 beger friske bringebær til pynt
1 beger friske blåbær til pynt

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i smurt form (24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i ca 30 minutter. Bruk kakenål eller fyrstikk for å sjekke om bunnen er ferdigstekt. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg det nederste laget på et kakefat og dynk bunnen med litt eplejuice. Du kan eventuelt benytte melk eller annen fruktjuice. Fordel de frosne bringebærene (nesten opptint) mellom lagene og ha et lag krem over. Pass på at du også dynker de to øvrige lagene med eplejuice. Fordel resten av kremen over kaken, slik at den er dekket over det hele. Dryss de friske blåbærene og bringebærene over kaken og server umiddelbart. Kaken kan imidlertid gjerne lages dagen før, men vent da med å drysse de friske bærene over kaken til rett før du skal servere bløtkaken.

Ha en fin fødselsdag!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. tusen takk for oppskrift og for en fin blogg du har. gleder meg til å se oppskrift på bamsemuffins, de var stilige. klem monica

  2. ser nydelig ut..hvilken oven setting må man bruke for å bake kake? er det over og under varme eller varm luft?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste