En rask og velsmakende høstdessert for deg som har noen plommer og en liten skvett cognac på lur. Finn frem:

  • 8 plommer
  • 50 gram demerarasukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1-2 ss cognac
  • 2 ss vann
  • 1/4 beger creme fraiche

Skyll plommene, del de i to og ta ut stenene. Gi sukker, vann, cognac og vaniljestangen (frø + stangen) et raskt oppkok. Ha oppi plommene og la de småputre i laken noen minutter til de er møre. Sett plommene til avkjøling.
Plommedesserten kan serveres lunken eller kald, med en god vaniljeis, stivpisket krem, eller som jeg gjorde, med stivpisket creme fraiche.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Serverte denne med piska creme fraiche på forening i kveld, og den gjorde stor lykke. Enkel og rask å lage, og smakte helt nydelig.

Leave a Reply to Birgitte Tysdal Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste