En rask og velsmakende høstdessert for deg som har noen plommer og en liten skvett cognac på lur. Finn frem:
8 plommer
50 gram demerarasukker
1/2 vaniljestang
1-2 ss cognac
2 ss vann
1/4 beger creme fraiche
Skyll plommene, del de i to og ta ut stenene. Gi sukker, vann, cognac og vaniljestangen (frø + stangen) et raskt oppkok. Ha oppi plommene og la de småputre i laken noen minutter til de er møre. Sett plommene til avkjøling.
Plommedesserten kan serveres lunken eller kald, med en god vaniljeis, stivpisket krem, eller som jeg gjorde, med stivpisket creme fraiche.
Dette var veldig godt, enkelt og raskt, med veldig gode smaker!
Serverte denne med piska creme fraiche på forening i kveld, og den gjorde stor lykke. Enkel og rask å lage, og smakte helt nydelig.
Hei
Denne oppskriften skal vi prøve. Men hvor mange personer er grunnoppskriften beregnet for?
Hei, hvordan er det å bruke frosne plommer til denne desserten?
Hva kan være alternativet til cognac være her (alkoholfritt)? Eplejuice?
Hvis man har hermetiserte plommer, følger man oppskriften som den står?