Ukens lammerett er en ganske så tradisjonell fransk lammegryte, som er rask å tilberede, passer seg selv og er god på smak. Det er tre ting på en gang, går det an da? Ja, det gjør det! Til 4 trenger du omtrent:

[unordered_list style=»tick»]

  • 1 kg lammekjøtt, for eksempel bog
  • 10-12 sjalottløk
  • 3-4 gulrøtter, i biter
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2-3 dl vann
  • ca 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ca 1 ts tørket timian, eller en real kvast med finhakket frisk timian
  • alt og pepper
  • 1 laurbærblad
  • 1 boks bønner i tomatsaus
  • ca 2 ss god balsamicoeddik
  • 8 poteter, delt i to
  • smeltet smør eller olivenolje
  • maldonsalt
  • nykvernet sort pepper

[/unordered_list]

Stek kjøttet i to omganger i stekepannen eller en jerngryte. Kok ut pannen med halvparten av vannet etter hver omgang og ta vare på stekesjyen.
Fres hvitløk, hele sjalottløk og gulrøtter i litt smør i en gryte. Tilsett kjøttet, stekesjyen, rødvin, hermetiske tomater og krydderet. La kjøttet småkoke i ca 1,5 time, til kjøttet er ferdigkokt og løsner fra benet.

I mellomtiden: Skrell potetene og del de i to. Legg potetene med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett, og pensle med smeltet smør eller olivenolje. Strø over maldonsalt og nykvernet sort pepper. Stekes ved 200 grader i 30-40 minutter, til potetene er møre og fine og begynner å få en brun overflate.

Når kjøttet er ferdigkokt tilsettes tomatbønnene og smak til med balsamicoeddik og eventuelt mer krydder. Gryteretten er ferdig når bønnene er gjennomvarme.
Serveres med ovnsstekte poteter og en god rødvin.
Enjoy!
Skriv ut

Min Handleliste