Som tilbehør til et tex-mex måltid hører det med en god salsa. Finn frem:

5 klasetomater, i små terninger
1 liten rødløk, i små terninger
1 liten gul løk, i små terninger
ca 1/4 grønn chili, finhakket
ca 1/2 rød chili, finhakket
litt bladpersille, grovhakket
litt koriander, grovhakket
1/2-1 lime, saften
1 ss olivenolje
salt og pepper

Begynn med å skjære tomatene i små terninger og ha de i et dørslag slik at de får renne av seg litt. I mellomtiden kutter du opp de øvrige ingrediensene og har i en bolle. Mengden med chili kan du regulere selv, liker du at det river litt kan du godt kjøre på med litt mer. Tilsett tomatterningene til slutt og deretter olivenolje og limesaft, og rør salsaen forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. Ikke rør mer enn strengt nødvendig, slik at salsaen din ikke blir grøtete.

Et selvskrevet valg til tex-mex, men smaker også godt alene til godt brød, eller som tilbehør til snacks (for eksempel maischips).

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Flotte og gode oppskrifter. Håper det ikke gjør noe at jeg anbefaler bloggen din på bloggen min :-)www.katit.blogg.no

  2. åå min ser så mye bedre ut! no offence såklart.. men det blir liksom ikke salsa uten tomatsausen?jeg lager med løk, paprika/brekkbønner (siden jeg ikke liker kokt paprika så godt), chilli og buljong kokt i hakkede tomater..

  3. Dette så herlig ut – estetisk så vel som smaksmessig!Jeg ville imidlertid tilsatt litt eddik og bittelitt akasiehonning.Det er kanskje nok med sødmen fra tomatene, men litt eddik?Herlig blogg! Og jeg visste ikke at det var noen som var like glad i tomater som jeg 🙂

  4. Jeg liker tipsene du kommer med nå om dagen!!! Liker middagene og atså:) Men fint med hjemmelagde alternativer til ferdigprodukter proppfulle av salt, sukker og mettet fett. I tørrvarer bruker de salt for at det skal bli tørt nok, og for at vi ikke skal kjenne saltsmaken så godt nøytraliserer de med sukker:( Ikke bra!!Heidi

  5. Jeg er rett og slett utrolig imponert over bloggen din, og henter mye inspirasjon hos deg.Hvor lenge er salsaen holdbar? Regner med den burde stå i kjøleskap?

  6. Herlig blogg!! Jeg koser meg med å titte, og blir veldig sulten.. ;)Hvor lenge kan salsaen oppbevares? Dette er jo suveren julegave til folk som liker tex mex-mat!

  7. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Salsaen er holdbar et par dager i kjøleskapet, og dessverre ikke så egnet til julegave, selv om ideen er god. Hva med for eksempel hjemmelaget tacokrydder i stedet? Forslag til spiselige julegaver kommer jeg også tilbake til i desember!Trine 😉

    1. Hei Trine,
      Er det mulig å fryse den i porsjoner tror du? Er så greit å lage en stor batch når en først er i gang. Da sparer man tid når en trenger salsa til noe og bare kan tine den dagen i forkant 🙂
      Tid spart 😉

  8. Ser nydelig ut:) Gleder meg til å prøve sausen og tacokrydderet, kanskje jeg også liker taco nå? ;)Gleder meg også til spiselige julegaver:))

  9. Hei!
    Jeg lurer på hvor lang holdbarhet har den hjemmelaget salsaen når du oppbevarer i slike glass som på bildene?? 🙂

  10. Bruker mye av dine oppskrifter. Alltid gode smakskombinasjoner. Denne salsaen er min favoritt.

Leave a Reply to Trine ;) Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste