Jeg kan bare innrømme det først som sist, jeg elsker basilikumpesto! Og med rikelig med deilig basilikum fra urteskapet mitt, så blir det pestobonanza rett som det er. Slik gjør jeg det:

Ingredienser

1 potte frisk basilikum
40 g pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
50 g parmesan revet
2 fedd hvitløk , hakket
1 1/2 dl olivenolje, extra virgin (ca.)
1/2 sitron (saften), smak til
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. La de avkjøles noe.

Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker helst at pestoen har en litt grov konsistens, men det er jo en smaksak. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Eltefritt landbrød med basilikumpesto

Server basilikumpestoen som tilbehør til kjøtt, fisk, kylling, salater, pizza – eller ha den på brødskiven sammen med for eksempel solmodne tomater.

TIPS

  • Bruk oppskriften ovenfor som et utgangspunkt, og varier etter hva du har tilgjengelig av urter. Pesto er en ypperlig måte å få gjort nytte av urter som begynner å henge med hodet. Persille, mynte og koriander er for eksempel ypperlig å benytte alene, eller sammen med basilikum. Smak deg frem! Eller frister det kanskje mer med spinat eller grønnkål?
  • Pinjekjerner kan gjerne erstattes med ristede solsikkekjerner, det gir en god smak og er også rimeligere. Hasselnøtter og mandler er også verdt et forsøk.
  • Pestoen kan lagres i tett glass i kjøleskapet i flere uker. Drypp noen dråper olivenolje på toppen, så holder den bedre.
  • Har du smakt rød pesto? Prøv gjerne denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Hvorfor blir det det øverste laget på pesto brunt , når det står i kjøleskapet? Jeg har det på glass ned tett lokk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste