Grillet laks med blomkålpurè, asparges og tomatsalat
Fisk smaker godt, uansett årstid, og grillet Salmalaks (eller annen fersk laks) er ekstra godt! Til tre trenger du omtrent:
Grillet laks
500 gram fersk laks (gjerne Salma), i porsjonsstykker
nykvernet pepper
Blomkålpure
1 blomkål, i små buketter
3 dl vann
1 dl melk
1 ts salt
1-2 ss creme fraiche
salt
hvit pepper
Tomatsalat
8 cherrytomater, i biter
1 sjalottløk, finhakket
en neve basilikumblader, finsnittet
maldonsalt
Asparges
Gni laksen inn med salt og pepper. Grill laksen i grillpanne eller på grill til den er knapt gjennomstekt, ca 4-5 minutter på hver side. La laksen hvile noen minutter før servering. Laksen kan også bakes i stekovnen, ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til laksen er passe stekt.
Kok blomkålbukettene i vann, melk og salt, til de er såvidt møre. Hell av kokevannet, men ta vare på litt av det. Mos blomkålen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt av vann- og melkeblandingen hvis mosen blir for fast. Smak til med creme fraiche, salt og hvit pepper.
Bland ingrediensene til tomatsalaten lett sammen og smak til med salt og pepper.
Kok aspargesen i lettsaltet vann ca 3-4 minutter. Legg aspargesen noen minutter på grillen før servering. (Aspargesen kan eventuelt byttes ut med brekkbønner/aspargesbønner hvis det ikke er aspargessesong – som kokes til de er passe møre.)
Anrett laksen oppå blomkålpureèn og server grillet asparges og tomatsalaten ved siden av.
Vintips: Allram Grüner Veltliner
Enjoy!
Hei:) for en fantastisk blogg!!!!! her var det mye godt for øyet og munn – hihihiHar tilfeldigvis en Salma i frysen, og den skal ikke bli gammel:)Ha en finfin dag videre – hilsen Sønnis
Holder på å lage denne middagen nå, koker blomkålen nå, og gleder meg sinnsykt til å spise dette, selv om det blir grillpannestekt laks og aspargestopper (mangel på asparges der jeg handlet i dag). Det ser aldeles herlig ut! Takk for en kjempefin og inspirerende blogg!
Denne så utrolig god ut. Skal ha besøk på lørdag, og da sto laks på ønskelisten. Da blir det nok denne oppskriften 🙂
Et godt valg!
Dette smakte fantastisk, og tok kjempekort tid å lage! Anbefales sterkt! Tomatsalaten er virkelig prikken over i-en =)
Tusen takk for at du publiserer så mange gode oppskrifter! Du skriver på en måte som gjør maten lett å lage, og resultatet blir godt hver gang! Samboern lurer på hva slags raptus jeg har fått på kjøkkenet! 😉
Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Hei, vi vurderer å lage denne retten i et skole prosjekt, hvor lang tid tar det å lage denne retten? 🙂