Da det sto pannekaker på menyen da jeg var liten, var det omtrent jul og bursdag på en gang. Stakkars mamma sto og stekte og stekte pannekaker til mine to brødre og meg (og ikke minst pappa) i evigheter. Det var jo ikke grenser for hvor mange pannekaker vi kunne stappe i oss! Så ble det min tur å steke pannekaker til jentene, som også syntes dette var gourmetmat. Nå har vi hatt en periode hvor vi kun (en sjelden gang) har hatt pannekaker i ulike varianter til dessert (og da bare èn pr person), men nå er vi i gang igjen med en liten pjokk som også er veldig glad i pannekaker! Har du noen gang truffet et barn som ikke liker pannekaker? Og har du noen gang truffet en pappa som ikke liker pannekaker?

Det finnes poser for både pannekaker og tomatsuppe. Det tar imidlertid ikke så mye lengre tid å lage det selv, og smaker myyyye bedre. Prøv du også da vel, selvgjort ER velgjort! Begynn med pannekakerøren:

6 dl lettmelk
2 1/2 – 3 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 egg
3 ss smeltet smør

Bland mel og salt og rør inn ca halvparten av melken. Rør til en glatt røre og tilsett smeltet smør. Visp sammen eggene og ha oppi resten av melken, og rør det hele sammen.  La røren svelle ca 15 minutter før du begynner å steke pannekaker. Hvis du synes røren er for tykk rører du inn litt mer melk.

I mellomtiden kan du lage tomatsuppen. Du trenger:
1 liten løk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 -1/3 chili, finhakket
2 bokser hakkede hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1-2 ss balsamicoeddik
ca 3 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
ca 1 dl matfløte
salt og pepper
strimlet frisk basilikum

Fres løk i litt olje slik at den blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk og la det surre med, og tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Du kan justere mengde løk/hvitløk/chili etter smak. La suppen trekke ca 5-10 minutter. Mot slutten av koketiden kjører du suppen i en blender eller benytter stavmikser, slik at den blir noenlunde jevn. Smak til med salt og pepper. Strø over litt finstrimlet basilikum før servering og server eventuelt med godt brød til. Suppen kan varieres med ulikt tilbehør. Du kan for eksempel tilsette noen båter med hardkokt egg ved servering, tilsette litt makaroni sammen med de øvrige ingrediensene (etter at du har frest løk, chili og hvitløk) og/eller tilsette litt finstrimlet skinke ved servering.

Mens suppen trekker kan du begynne å steke pannekakene i litt smør. Bruk litt over middels varme. Pannekakene serveres med ønsket tilbehør, feks blåbærsyltetøy, sukker eller lønnesirup.

Lykke til! Tipper du blir populær blant små og store barn nå!

Skriv ut

Min Handleliste