Da det sto pannekaker på menyen da jeg var liten, var det omtrent jul og bursdag på en gang. Stakkars mamma sto og stekte og stekte pannekaker til mine to brødre og meg (og ikke minst pappa) i evigheter. Det var jo ikke grenser for hvor mange pannekaker vi kunne stappe i oss! Så ble det min tur å steke pannekaker til jentene, som også syntes dette var gourmetmat. Nå har vi hatt en periode hvor vi kun (en sjelden gang) har hatt pannekaker i ulike varianter til dessert (og da bare èn pr person), men nå er vi i gang igjen med en liten pjokk som også er veldig glad i pannekaker! Har du noen gang truffet et barn som ikke liker pannekaker? Og har du noen gang truffet en pappa som ikke liker pannekaker?

Det finnes poser for både pannekaker og tomatsuppe. Det tar imidlertid ikke så mye lengre tid å lage det selv, og smaker myyyye bedre. Prøv du også da vel, selvgjort ER velgjort! Begynn med pannekakerøren:

6 dl lettmelk
2 1/2 – 3 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 egg
3 ss smeltet smør

Bland mel og salt og rør inn ca halvparten av melken. Rør til en glatt røre og tilsett smeltet smør. Visp sammen eggene og ha oppi resten av melken, og rør det hele sammen.  La røren svelle ca 15 minutter før du begynner å steke pannekaker. Hvis du synes røren er for tykk rører du inn litt mer melk.

I mellomtiden kan du lage tomatsuppen. Du trenger:
1 liten løk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 -1/3 chili, finhakket
2 bokser hakkede hermetiske tomater
2-3 ss tomatpure
1-2 ss balsamicoeddik
ca 3 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
ca 1 dl matfløte
salt og pepper
strimlet frisk basilikum

Fres løk i litt olje slik at den blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk og la det surre med, og tilsett deretter de øvrige ingrediensene. Du kan justere mengde løk/hvitløk/chili etter smak. La suppen trekke ca 5-10 minutter. Mot slutten av koketiden kjører du suppen i en blender eller benytter stavmikser, slik at den blir noenlunde jevn. Smak til med salt og pepper. Strø over litt finstrimlet basilikum før servering og server eventuelt med godt brød til. Suppen kan varieres med ulikt tilbehør. Du kan for eksempel tilsette noen båter med hardkokt egg ved servering, tilsette litt makaroni sammen med de øvrige ingrediensene (etter at du har frest løk, chili og hvitløk) og/eller tilsette litt finstrimlet skinke ved servering.

Mens suppen trekker kan du begynne å steke pannekakene i litt smør. Bruk litt over middels varme. Pannekakene serveres med ønsket tilbehør, feks blåbærsyltetøy, sukker eller lønnesirup.

Lykke til! Tipper du blir populær blant små og store barn nå!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heisann Trine.Her er pannekaker veldig populære -særlig blant barna i huset.Vi voksne trenger noe salt ved siden av.Jeg er oppvokst med hjemmelaget ertesuppe til pannekakene – og det er bare nydelig. Må innrømme at jeg ytterst sjelden lager ertesuppe fra bunnen av, men synes posesuppa duger.Har også begynt å servere linsesuppe til pannekakene – det er også snadder (synes de voksne;))

 2. Det så veldig godt ut :-). Men jeg er en av de få personene i verden (eller i Norge da) som ikke liker pannekaker. Mannen min derimot, elsker det. Siden vi ikke har små barn lenger blir det aldri pannekaker på ham stakkars. Men som sagt, på bildene ser det deilig ut.

 3. Mmmmm.. Det ser godt ut! Hjemmelagd tomatsuppe er sååå mye bedre en posene og det er som du sier, det tar ikke så mye lenger tid å lage fra bunn av.Pannekaker ja det husker jeg fra barndommen, familie med fire barn og en mor som stekte og stekte. Hun spiste middag og lagde middag samtidlig. Nå er man der selv, jeg kan ikke si at jeg syns det er den artigste maten å lage men godt er det!Ha en fortsatt fin dag!Pernilla

 4. Tomatsuppe og pannekaker fremkaller gode barndomsminner :-)Ellers har jeg den sære ungen, storesøster liker ikke pannekaker, vafler, sjokoladekake eller pølser! Gi henne derimot parmesan, dijonsennep, sylteagurk….

 5. mm jeg elsker pannekaker. Men har nå opplevd ei lita som ikke liker det *shock* lillesøster i huset vil heller ha fisk en pannekaker, og får hun pannekaker spiser hun bare ett par biter. Men den tomatsuppen din skal jeg prøve på- tusen takk

 6. Eg har ein elleveåring som ikkje likar pannekaker og ein trettenåring som ikkje likar suppa, så begge delar er ein føresetnad for at alle skal bli mette. Eg likar pannekakerøra med eitt par skeier sukker i, også til salt suppe.

 7. Då eg var lita var det ertesuppe først (ei skål ertesuppe = to pannekaker) Mamma og pappa kjøpte pannekakejern (som eit vaffeljern, berre heilt flatt) og prøvde til og med å lage pannekakerøra i langpanne i ovnen (ingen suksess).Det er ikkje berre-berre å lage pannekaker til fem ungar og to vaksne, derav ertesupperegelen 😉

 8. Jeg har to 9-åringer som elsker pannekaker. 🙂 Jeg har alltid sagt at det er like kjedelig å steke pannekaker som det er å fiske. Du venter og venter 🙂 Men ifjor fikk jeg et pannekakejern til bursdag. Anbefaler på det sterkeste å skaffe seg ett til den som ikke har. Du sparer så mye tid, gøy er det også! Sist stod gutta og stekte pannekakene selv mens jeg var ute og handlet. 🙂

 9. Hei Trine, Å beregne pannekakeoppskrifter er jammen ikke lett. Skal du servere en skikkelig pannekakeelsker rekker oppskriften kanskje bare til en… Det vil også avhenge av hva du eventuelt serverer til. Denne oppskriften rekker til 2(-3) voksne + en liten hjemme hos oss, når det i tillegg serveres suppe til. Lag heller for mye enn for lite. Blir det røre til overs kan du tilsette et ekstra egg, litt rømme og melk (+ litt mel), så blir det kanskje vafler til kvelds dagen etter? Lykke til!Trine

 10. Med flere barn, har selv fire, er steking på flere panner en god løsning. Tre panner får fint plass på en vanlig komfyr. To vanlige og en liten panne. Da tar det ikke så lang tid, selv om jeg dobler eller tripler alle oppskriftene til Trine for å mette alle munner:o)

 11. For en fantastisk god tomatsuppe! Beste ever! – vi valgte å ha litt pesto i suppen av manko på fersk basilikum, men det ble godt det også… 🙂

  Spiste litt for mye suppe og litt for mye pannekaker, så nå er det sofaen som kaller 🙂

  Tusen takk for en super blogg!!!

 12. Med halvparten sammalt mel og hvetemel og litt havregryn i røra så blir man fortere mett. Like godt, og man trenger ikke steke fullt så mange pannekaker 🙂

 13. Er det ingen som bruker stekt bacon i lag med pannekaker og blåbærsyltetøy. Det må prøves, det er digg.

 14. Denne oppskriften er den verste jeg har vært borte i. Helt løse og umulig å snu. Fikk 3 fine og ett lass i møl. Doblet den, dum som jeg var…

 15. Haha. Jeg har da aldri likt pannekaker noe særlig – unntatt de som de selger på Pannekakehuset i Gudhjem på Bornholm, anbfales. Men to av mine tre små liker pannekaker, så det hender. Men som sagt – minsten har arvet min barndoms ikke-like på pannekaker så det er sjeldent her. Rislapper er en suksess hos alle – så de erstatter – selvom det selvsagt ikke er det samme… ( Pannekaker er hos farmor 🙂 Men takk for to gode oppskrifter!!

 16. Hei, jeg har laget både boller, vafler og nå pannekakene dine, og alt er veldig godt! Men jeg synes noen av oppskriftene dine gir veldig få antall porsjoner. Særlig vafler og p.kaker.
  Ville vært fint om det stod sånn ca antall, så kan man øke mengden fra starten av 😉

 17. Hei Trine

  Noen ganger er det litt vanskelig å lese mellom linjene hvor mange oppskriftene dine er beregnet på. Kan du ikke ha det med i headingen? Ellers bruker vi bloggen din nesten daglig når det gjelder inspirasjon til middag etc. Tusen takk for mye god mat. 🙂

  1. Så hyggelig å høre at dere finner middagsinspirasjon på bloggen min! I de nyere oppskriftene står antall porsjoner som regel umiddelbart før ingredienslisten. Det jobbes imidlertid med redesign av hele bloggen og her vil porsjonsangivelsene bli mer synlig. 🙂

 18. Denne suppen er helt fantastisk! Hadde fire 3åringer til middag her i går og alle forsynte seg flere ganger:) De voksne også!

 19. Jeg er veldig glad i denne pannekakeoppskriften! Det er den beste jeg har brukt! Vil gjerne lagre den i mine oppskrifter, men får det ikke til (er ingen knapp til det). Hvordan kan jeg få det til?

 20. Hei! Trine jeg elsker bloggen din og du er mitt største idol 4EVER. Jeg skulle ønske jeg var akkurat som deg. Du er helt fantastisk. Love ya! Disse pannekakene er helt amazing! Alle burde prøve dem. De smaker fantastisk.
  Personlig elsker jeg kombinasjonen av pannekaker, majones og sylteagurk. Har brukt denne oppskriften 5 dager på rad denne uka, så god er den!
  Hilsen Truls

  1. Hei trulsassy! Jeg prøvde kombinasjonen din av pannekaker,
   sylteagurk og majones og den var, som du sa, helt amazing!! Anbefales på det sterkeste! Uansett dør jeg snart bare så du vet det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste