Biffpizza med blåmuggost
Pizzadeig:
2,5 dl lunket vann
ca 5-6 dl hvetemel
½ pk tørrgjær
½ ts salt
2 ss olivenolje
Pizzasaus:
3 fedd hvitløk
3 sjalottløk
2 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater (uten smakstilsetning)
1 ss balsamicoeddik
Frisk basilikumTopping:
ca 300 gram entrecôte
1 løk, i tykke ringer
ca 200 gram revet hvitost
ca 75-100 gram blåmuggost, i skiver
evt sorte oliven
Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.
Finhakk løk og hvitløk og fres det forsiktig i litt olivenolje. Tilsett tomater, tomatpure og balsamicoeddik. Kok sausen på svak varme i ca 15 minutter. Smak til med salt, nykvernet pepper og basilikum.
Skjær entrecôten i strimler (ikke for små og helst omtrent like store). Strø på og godt med nykvernet pepper, og evt litt salt.
Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på en bakesten eller på bakepapir på en stekeplate. Ha på pizzasaus, hvitost, rått kjøtt og løk – i denne rekkefølgen.
Stekes på ca 250 grader i ca 7 minutter – eller til pizzaen er ferdig (vil variere fra ovn til ovn) Blåmuggosten has på pizzaen ca de 3 siste minuttene i stekeovnen. Serveres med tilbehør etter smak, feks en neve frisk rucculasalat og en god rømmedip.
Da er søndagsmiddagen reddet her! Vi har fast hjemmelagapizza på søndager 🙂 I det siste jeg fått sansen for blåmuggost på pizza, så denne skal prøves på mandag. Har blitt kjempe glad i bloggen din. Veldig inspirerende 🙂 God helg!
Så koselig at du liker bloggen min ;). Kos deg med pizza på søndag!
Blåmuggost høres skummelt og ekkelt ut, men vil prøve;)
Prøvde denne pizzaen på lørdag og den var helt nydelig! Byttet imidlertid ut entrcôten ut med bogkjøtt av elg som var skavet og stekt lett før garnering, og den passet veldig godt til de andre kraftige smakene:)