Fredag er ofte pizzakveld her i huset, spesielt i hyttesesongen. Pizzaen er ofte et «fellesverk», hvor min kjære lager og kjevler ut pizzadeigen, mens jeg står for topping og tilbehør. Variantene er utallige, alt etter hva vi har lyst på og hva som befinner seg i kjøleskapet. Her kommer en biffvariant. Hemmeligheten bak et godt resultat er å legge rått kjøtt oppå pizzaen, og kjøttet blir garantert mmmmmmørt og velsmakende!

Pizzadeig:
2,5 dl lunket vann
ca 5-6 dl hvetemel
½ pk tørrgjær
½ ts salt
2 ss olivenolje

Pizzasaus:
3 fedd hvitløk
3 sjalottløk
2 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater (uten smakstilsetning)
1 ss balsamicoeddik
Frisk basilikum

Topping:
ca 300 gram entrecôte
1 løk, i tykke ringer
ca 200 gram revet hvitost
ca 75-100 gram blåmuggost, i skiver
evt sorte oliven

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.

Finhakk løk og hvitløk og fres det forsiktig i litt olivenolje. Tilsett tomater, tomatpure og balsamicoeddik. Kok sausen på svak varme i ca 15 minutter. Smak til med salt, nykvernet pepper og basilikum.

Skjær entrecôten i strimler (ikke for små og helst omtrent like store). Strø på og godt med nykvernet pepper, og evt litt salt.

Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på en bakesten eller på bakepapir på en stekeplate. Ha på pizzasaus, hvitost, rått kjøtt og løk – i denne rekkefølgen.

Stekes på ca 250 grader i ca 7 minutter – eller til pizzaen er ferdig (vil variere fra ovn til ovn) Blåmuggosten has på pizzaen ca de 3 siste minuttene i stekeovnen. Serveres med tilbehør etter smak, feks en neve frisk rucculasalat og en god rømmedip.

Skriv ut
  1. Da er søndagsmiddagen reddet her! Vi har fast hjemmelagapizza på søndager 🙂 I det siste jeg fått sansen for blåmuggost på pizza, så denne skal prøves på mandag. Har blitt kjempe glad i bloggen din. Veldig inspirerende 🙂 God helg!

  2. Prøvde denne pizzaen på lørdag og den var helt nydelig! Byttet imidlertid ut entrcôten ut med bogkjøtt av elg som var skavet og stekt lett før garnering, og den passet veldig godt til de andre kraftige smakene:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste