Vinterferie og hytteliv gir tid og rom for å stelle i stand litt ekstra kos. Slik som disse deilige eplemuffinsene med blåbær som fikk være med på skitur i går. Noe av melet er erstattet med havregryn, som gjør at de blir bittelitt granne sunnere, og sammen med eple og blåbær gir de ekstra energi til både store og små.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

100 g smør
2 egg
150 g sukker
2 epler , revet
75 g havregryn
100 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 neve blåbær , gjerne frosne (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og sett til avkjøling. Skrell eplene og riv dem på et grovt rivjern.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør de revne eplene inn i eggedosisen og tilsett deretter det avkjølte smøret. Bland havregryn, hvetemel og bakepulver og vend inn i blandingen med en slikkepott eller lignende.

Ha røren i 10-12 muffinsformer eller bakepapirark som du fordeler i et muffinsbrett. Fordel blåbærene på toppen og dytt de forsiktig ned med en teskje eller lignende.

Stek muffinsen midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, til muffinsen er brune i kantene og gjennomstekt inni. Sjekk med en fyrstikk eller trepinne, som du stikker midt i muffinsen. Hvis det ikke sitter deig igjen på fyrstikken når du tar den opp, er muffinsen ferdigstekt. Avkjøl muffinsen på rist. Muffinsene kan fint fryses.

Ut på tur – aldri sur, i alle fall ikke med disse godsakene i sekken!

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Namnam! Dette skal jeg lage imorgen tidlig for å ha noe godt å bite på i bilen på harrytur til Sverige 🙂

 2. Veldig gode muffins! Disse har vi bakt i dag. Tusen takk for at du tar deg tid til å dele med andre 🙂

 3. Takk for nydelig oppskrift! Jeg doblet den, men da ble det litt mye væske fra eplene. Neste gang skal jeg ha i litt mer mel! De ble fortsatt helt fantastiske i smaken, bare litt vanskeligere å få løs fra muffinspapiret 🙂 Disse skal spanderes på sultne venninner!

 4. Jeg byttet ut blåbær med limeskall og limesaft, noe som viste seg å være den største muffins-hiten sålangt! Oppskriften var super som glutenfri også!

  1. Høres ut som en god kombinasjon! Takk for tips om at oppskriften også er egnet som glutenfri. 🙂

 5. Disse muffinsene er utrolig gode! Jeg leste oppskriften på kvelden den dagen du la den ut. Ble kjempeglad da jeg oppdaget at jeg hadde alle ingrediensene hjemme og kunne sette i gang å bake dem med en gang.

  Takk for en herlig blogg med mange spennende oppskrifter! 🙂

 6. De beste muffinsene jeg har smakt!!!
  Jeg tilsatte 1,5 ts vaniljesukker. Og jeg byttet ut hvetemelet med Emmer (Urkorn) siden jeg er hyperallergisk mot hvete, men merkelig nok tåler Emmer. (som er forløperen til spelt og dermed også en hveteslektning)

  1. Det har dessverre falt ut i forbindelse med import til nytt design. Det er rettet opp nå. Takk for at du sa ifra!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste