MORMORS EPLEKAKE V. 2.0

Mormors eplekake

Det er tid for norske epler, og på denne tiden av året er eplekaken fra 2008 en av de mest populære oppskriftene her på bloggen. Oppskriften har jeg fått fra min mormor, og dette er en kjapp, enkel og god eplekake, som jeg tipper de fleste har smakt i en eller annen variant tidligere. Innlegget er fra bloggens spede barndom, da jeg var i mammapermisjon og kun hadde et enkelt kompaktkamera til å ta bilder med. Her kommer den derfor i ny og oppjustert versjon, med litt mindre sukker og tilpasset en springform på ca. 24 cm, og ikke minst med nye bilder. Finn frem:

  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 epler, i båter
  • ca. 2 ss perlesukker
  • ca. 1 ts malt kanel
  • eventuelt en neve hakkede mandler
  • stivpisket kremfløte eller vaniljeis

Mormors eplekake

Finn frem en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper) og rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det hele forsiktig sammen. Ha deigen i smurt springform, ca. 24 cm i diameter, og glatt ut røren i formen og ca. 1 cm opp langs kanten.

Mormors eplekake

Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del dem opp i jevnstore båter. Fordel eplebåtene i formen. Dryss over perlesukker og kanel (og eventuelt mandler), og stek kaken på nederste rille ved 180 grader (over- og undervarme) i ca. 40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Bruk gjerne en fyrstikk eller kakepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt (det skal ikke henge røre igjen på pinnen når du stikker den midt inni kaken).

Servér eplekaken lunken med litt stivpisket kremfløte eller vaniljeis, og med en god kopp kaffe til.

Mormors eplekake

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan gjerne fryses. Varm den gjerne noen minutter i stekeovnen (150-175 grader varmluft) før servering.

VELBEKOMME!


, ,

14 Kommentarer

  1. Elin Hylland 8. september 2016 at 13:17 #

    Står og godgjør seg i ovnen nå, lukter herlig ☺ 5 åringen ville ha denne i bursdagen i dag 😉

  2. May 10. september 2016 at 12:52 #

    Denne var nydelig 😋

  3. Thomas 12. september 2016 at 23:28 #

    Fantastisk oppskrift 🙂

  4. Laila 13. september 2016 at 10:42 #

    Hei

    Skal ein røre inn egga eller bruke k-spade/mixmaster?

    • Trine ;) 13. september 2016 at 11:19 #

      Eggene røres inn med samme redskap som benyttes til smør og sukker 🙂

  5. Fiona 17. september 2016 at 18:14 #

    Kan man bruke kokossukker i denne?

    • Trine ;) 24. september 2016 at 23:47 #

      Det har jeg aldri prøvd.

  6. Lisbeth 26. september 2016 at 15:45 #

    Ska smøret smeltes?

    • Trine ;) 26. september 2016 at 15:49 #

      Nei, smøret skal ikke smeltes, men røres sammen med sukkeret.

  7. Charlotte 12. oktober 2016 at 19:11 #

    Blir denne god laget på glutenfritt mel og Tagatesse? For dere som ikke vet hva Tagatesse er det så er det et alternativ til sukker som kjøpes i helsekost forretninger.

  8. Maja 13. oktober 2016 at 13:48 #

    Hei!

    Denne så deilig ut! Kan man ha både epler og pærer i? Har du ev. en oppskrift å anbefale for å få brukt opp sesongens pærer?

    Mvj Maja.

  9. Heidi 14. oktober 2016 at 14:18 #

    Skal ha en langpanne-kake. Kan jeg doble oppskriften tror du?

    • Lise Kavlie-Jørgensen Jahr 15. oktober 2016 at 17:25 #

      Jeg har laget omtrent samme kake i langpanne – 2 1/2 gang oppskriften:-)

  10. Kake monsteret 7. desember 2016 at 22:23 #

    Nammmmmm ja lager denne får andre gang nå! Spiste den første helt selv😋like god helle uka lang bare

Legg igjen en kommentar