SLIK BAKER DU NAN (VIDEO)

En ny film er publisert på YouTube-kanalen min TRINES MAT, og i dag skal vi bake nan! Nan er et mykt, flatt brød som selvskrevent tilbehør til indiske smaker. Tradisjonelt stekes nan i en tandooriovn, men som du ser av videoen er det fullt mulig å lage det i en vanlig stekeovn også.

TRINN 1

 • 15 g fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
 • 4 ss lunken melk
 • 2 ss sukker

TRINN 2

 • 450-500 g hvetemel
 • 1/2 ss bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 1 ½ dl melk
 • 1 1/2 dl yoghurt naturell
 • 1 egg, sammenvispet
 • 2 ss smeltet smør

TIL PENSLING

 • ca. 50 g smeltet smør
 • nigellafrø (kan sløyfes eller erstattes med hakket frisk koriander)

Nan med nigellafrø

Bland gjær, lunken melk og sukker i en liten bolle og la blandingen stå lunt noen minutter, til det begynner å skumme.

Ha det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekroker i ca. 10 minutter, til du har en blank og smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. en time, til dobbel størrelse.

Resultatet blir best dersom du steker brødet på bakestål eller bakesten. Omtrent 30 minutter før du skal steke brødene setter du en bakesten eller bakestål i stekeovnen og setter termostaten på maksimal steketemperatur. Dersom du ikke har bakestål/bakesten kan du selvsagt benytte stekeovnens bakebrett (som du varmer opp på samme måte, men da er det tilstrekkelig med ca. halve oppvarmingstiden.

Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Ha deigen på melet underlag og del opp deigen i 8 like store emner som trilles til boller. Kjevle ut bollene til flate, avlange brød, ca. 3-5 mm høye. Pensle brødene med smøret og dryss nigellafrøene over. Jeg bruker å legge brødene på en melet pizzaspade og la brødet gli ned på det varme bakestålet mens den står i stekeovnen. Alternativt kan du finne frem tykke grytekluter og sette den varme platen på varmebestandig underlag og legge brødene (3-4 av gangen) oppå, og deretter sette de umiddelbart inn i ovnen. Du kan steke brødene på vanlig over- og undervarme (maksimal temperatur) eller på grillfunksjon. Jeg pleier å gjøre sistnevnte. Stekes i 2-5 minutter litt høyt i ovnen, til de er ferdigstekt. Det tar bare noen minutter så du må passe på mot slutten, slik at ikke brødene dine blir svidd. I min stekeovn (300 grader og på stålplate) er brødene ferdige etter 2 minutter og 15 sekunder.

Nan med nigellafrø

Avkjøl brødene på rist. Oppbevares under et klede eller aluminiumsfolie frem til de skal serveres. Nan smaker godt til «indiske smaker», prøv dem for eksempel til disse rettene:

Brødene smaker best nystekt, men kan gjerne fryses straks de er avkjølt. La de frosne brødene tine i romtemperatur og varm dem i ovnen et par minutter før de skal serveres.

Liker du filmene jeg lager? For å bli oppdatert når det kommer nye filmer anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! Hva ønsker du jeg skal lage neste gang?


, ,

5 Kommentarer

 1. Maria 29. november 2015 at 20:43 #

  Hei Trine, lagde nanbrød etter din oppskrift i går. Det ble vellykket og alle i familien min storkoste seg. Tusen takk!

 2. Monica 30. november 2015 at 19:15 #

  Veldig flotte og lærerike videoer. Det hadde vært supert om du kunne lage saus, bearnaise, hollandaise, rødvinsaus, peppersaus eller en annen god og anvendelig saus.

  God advent!

 3. Kari-Synnøve 16. juli 2016 at 10:51 #

  Laget nanbrød i går. Ble supergode. Brukte fløte istedenfor melk og brukte tip oo mel

 4. Solfryd 6. april 2017 at 12:24 #

  ser at oppskrifta er til 8 nanbrød, men hvor mange personer holder det til? skal lage mat til 19 stk.

  • Trine ;) 6. april 2017 at 22:04 #

   Det kommer an på hvor sultne gjestene dine er og hva du skal servere dem sammen. Hva med å beregne 1-1 1/2 nan pr. person? Lykke til!

Legg igjen en kommentar